Yolcu Dış Hatlara bırakıldı

Yolcu Dış Hatlara bırakıldı

Atatürk Havalimanı'nda bir hata sonucu İç Hat yolcusu Dış Hatlara bırakıldı.

Atatürk Havalimanı'nda geçtiğimiz günlerde yaşanan Dış Hat yolcusunun hata sonucu İç Hatlar'a götürülmesi olayının bugün tam tersi yaşandı.

THY'nin İzmir'den gelirken yıldırım isabet eden uçağı alana indikten sonra teknik hangara yönlendirilmesi gerekirken, Ramp Kule'de (Aprondaki uçakların hareketlerini yönlendiren ve köprülere yanaştıran kule) çalışan bir görevlinin hatası sonucu, 214 nolu Dış Hatlar köprüsüne yanaştırıldı.THY yetkililerinden alınan bilgiye göre, bugünöğle saatlerinde İzmir'den kalkan Airbus A-330 tipi uçağa havada yıldırım çarptı. Kule ile temasa geçen kaptan pilot uçağa yıldırım isabet ettiğini bildirdi. Bunun üzerine uçağın alana indikten sonra teknik hangara çekilmesi planlandı. Aynı saatlerde THY'nin New York'tan aynı tip uçağıyla gelen yolcular da 214 numaralı köprüde bekleniyordu.

POLİS NEZARETİNDE ÇIKARILDILAR

Uçaklar iniş yaptıktan sonra köprülere yönlendiren Ramp Kule'deki görevli, İzmir'den gelen uçağı yanlışlıkla New York yolcusunun beklendiği 214 numaralı köprüye yanaştırdı. Bu sırada, 214 nolu köprüde bekleyen ve gelen yolcuları New York yolcusu sanan başka bir görevli ise normal olarak kapıları açtı ve yolcuları Dış Hatlar Geliş Terminali'ne aldı.Kısa sürede hatanın fark edilmesi üzerine olay polise bildirildi ve İzmir'den gelen 166 yolcunun büyük bölümü dağılmadan toplandı. Ancak bir kısım yolcu Dış Hatlar terminali içine dağıldığı için, polis uzun süre terminal içinde dolaşan İzmir yolcularını aradı.

Alınan bilgiye göre, yolcuların tamamı toplanarak, İç Hatlar'a gitmesi gerekenler polis nezaretinde Dış Hatlar'dan çıkarıldı. Aynı uçakla gelen ve yurtdışına gitmesi gereken bazı yolcular da Dış Hatlar terminalinden dışarı çıkarılıp, tekrar polis nezaretinde pasaporttan geçirildikten sonra içeri alındı. Bu yolcular, yurtdışı çıkış işlemleri yapılarak gidecekleri ülkelerin uçaklarına götürüldü.DHMİ yetkilileri olayla ilgili inceleme başlatıldığını bildirdi.