YSK'dan deprem bölgesine yönelik yerel seçim açıklaması

YSK'dan deprem bölgesine yönelik yerel seçim açıklaması
Güncelleme:

YSK Başkanı Ahmet Yener, deprem bölgesine yönelik açıklamalarda bulunuyor. Yener "Fazla seçmen kaydı, mükerrerlik, 'ölü seçmen, vatandaş olmayan oy kullandı' gibi algılar gerçeği yansıtmıyor. 9 bilgiyle bir kişinin kayıtları kontrol ediliyor" dedi.

Yüksek Seçim Kurulu (YSK) Başkanı Ahmet Yener, Anadolu Ajansı’nın "Seçim 2024 Özel" yayınında “Ölü seçmen, vatandaş olmayan oy kullandı” iddialarına yanıt verdi.

Başkan Yener, ayrıca 31 Mart'ta yapılacak Mahalli İdareler Genel Seçimlerine ilişkin açıklamalarda bulundu, soruları cevapladı.

Deprem bölgesi de dahil tüm Türkiye’nin 31 Mart 2024 seçimlerine hazır olduğunu belirten Yener, “Deprem bölgesi de tüm Türkiye de 31 Mart 2024 seçimlerine hazır. Martta deprem bölgesine gidip, geldiğimiz son noktanın tespitini yapacağız. Seçim günü verilerin girildiği, güvenli ağda hizmet veren, yerli ve milli donanımlı SEÇSİS, bağımsız kurumlarca siber güvenlik testlerinden geçiriliyor” ifadelerini kullandı.

“ALGILAR GERÇEĞİ YANSITMIYOR”

“Fazla seçmen kaydı, mükerrerlik, ölü seçmen, vatandaş olmayan oy kullandı” iddialarına da yanıt veren Yener, “Algılar gerçeği yansıtmıyor. 9 bilgiyle bir kişinin kayıtları kontrol ediliyor" açıklamasını yaptı.