Ytb 2016 Mali Destek Programlarını Açıkladı

Ytb 2016 Mali Destek Programlarını Açıkladı

Yurt Dışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı, yurt dışında yaşayan vatandaşlar, soydaş ve akraba topluluklar ile uluslararası öğrencilere mali destek programlarını duyurdu- Programların 13'ü için başvurular alınmaya başlandı

ANKARA (AA) - Yurt Dışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı (YTB) tarafından yurtdışında yaşayan vatandaşlar, soydaş ve akraba topluluklar ile uluslararası öğrencilere yönelik 19 ortak başlıkta düzenlenen mali destek programlarının 13’ü için başvurular bugün başladı.

YTB'den yapılan açıklamaya göre, bu yıl ikincisi duyurulan mali destek programları, Türk vatandaşların yaşadıkları ülkelerde her alanda eşit katılım olanaklarına sahip aktif yurttaşlar olmalarını, yaşadıkları hukuki sorunlara çözüm bulmalarını, kimlik, kültür ve medeniyetlerini yaşatabilmelerini ve maruz kaldıkları ayrımcılıklara karşı duyarlılığı artırmayı amaçlıyor.

Yurt dışında yaşayan Türk vatandaşlarının sorunlarını doğrudan çözmeye yönelik geliştirilen programlar arasında "Ayrımcılıkla Mücadele, Aktif Yurttaşlık ve Eşit Katılım, Herkes İçin Adalet, Çift Dilli Eğitime Destek, Eğitim ve Akademik Destek, Aile ve Sosyal Çalışmalar, Kültürel Çalışmalar, Gençlik Köprüleri ve Yıl Boyu Açık Destek" başlıkları bulunuyor.

Söz konusu programlara, ABD, Almanya, Avustralya, Avusturya, Belçika, Birleşik Krallık, Danimarka, Finlandiya, Fransa, Hollanda, İsveç, İsviçre, İtalya, Kanada ve Norveç’te bulunan sivil toplum kuruluşları, üniversiteler, uluslararası kuruluşlar, düşünce kuruluşları ve araştırma merkezleri de başvurabilecekler.

Yurt dışındaki vatandaşlara yönelik mali destek programlarından, "Yıl Boyu Açık Destek Programı"na tüm ülkelerden başvuru yapılabilecek.

Bunun yanında, soydaş ve akraba topluluklara yönelik programlar arasında "Mevlana Kültürel Etkileşim Programı, Gençlik Gelişim Programları, Bölgesel Araştırmalar Destek Programları, Kültürel Envanter Destek Programları, 2016 Kosova Yılı Programı, Türkiye Mezunları İletişim ve İşbirliği Programları, Türkiye-KKTC Programı, Gençlik Köprüleri ve Yıl Boyu Açık Destek Programları" yer alıyor.

Soydaş ve akraba topluluklara mensup gençlerin bilgi birikimlerinin artırılmasını ve daha önce Türkiye’de öğrenimini tamamlamış yabancı mezunların da Türkiye ile iletişim ve işbirliğini geliştirmesini hedefleyen bu programlara Afrika, Balkanlar, Doğu Avrupa, Kafkasya, Orta Asya, Ortadoğu ve Uzak Asya ülkeleri ile Türkiye’den gelecek başvuruların kabul edileceği duyuruldu.

YTB’nin uluslararası öğrencilere yönelik 2016 mali destek programları arasında "Uluslararası Öğrenciler Akademisi, Kültürel Sosyal Rehberlik Programı, Türkçe Öğretimi Programı ve Yıl Boyu Açık Destek Programı" var.

Söz konusu programlara başvurular için detaylı bilgiye "http://www.ytb.gov.tr/proje_destek.php" adresinden ulaşılabilecek.

2011 yılından bu yana 70’in üzerinde ülkede 800’e yakın projeye destek sağlayan YTB, 2015 yılı için 3 farklı alanda 18 başlıkta mali destek programı açmıştı.