Şehit Ve Gazi Çocukları İçin Kültür Gezisi

Şehit Ve Gazi Çocukları İçin Kültür Gezisi

Güneydoğu illerinde yaşayan ve bu sabah İstanbul'a gelen 20 şehit ve gazi çocuğu Topkapı Sarayı ile Ayasofya'yı gezdi- Federasyon Başkanı Büyükburç:- "İstanbul'a gelmemiş ve bu yerleri görmeyen çocuklarımızı getirdik. Ufuklarını açabilecekleri etkinlik ka

İSTANBUL (AA) - Güneydoğu illerinde yaşayan 20 şehit ve gazi çocuğu, kültür gezisi kapsamında geldikleri İstanbul'da, Topkapı Sarayı ile Ayasofya'yı gezdi.

İstanbul Valiliği ile YURT-SAV Şehit ve Gazi Aileleri Dernekleri Federasyonu ve Uluslararası Lions 118-T Yönetim Çevresi Federasyonu'nun organizasyonuyla gerçekleştirilen proje kapsamında, Batman, Mardin, Şanlıurfa ve Diyarbakır'da yaşayan 20 şehit ve gazi çocuğu, Atlas Global Havayolları ile bu sabah İstanbul'a geldi.

Tarihi Sultanahmet Köftecisi'nde öğle yemeğini yiyen çocuklar daha sonra Ayasofya ve Topkapı Sarayı'nı gezdi.

YURT-SAV Şehit ve Gazi Aileleri Dernekleri Federasyonu Başkanı Ahmet Büyükburç, burada gazetecilere yaptığı açıklamada, Diyarbakır ve bölgedeki çocuklarla ilgili bir kültür etkinliği tertip ettiklerini söyledi.

Bu kapsamda Diyarbakır, Mardin, Şanlıurfa ve Batman'dan 20 çocuğu İstanbul'a getirdiklerini belirten Büyükburç, "Daha önce İstanbul'a gelmemiş ve bu yerleri görmeyen çocuklarımızı getirdik. Ufuklarını açabilecekleri etkinlik kapsamında çocuklarımız perşembe gününe kadar burada kalacak" dedi.

Yola çıkmadan önce arkadaşlarıyla ne yapacaklarına yönelik fikir alışverişinde bulunduklarını dile getiren Büyükburç, şöyle konuştu:

"Yurtta barış dünyada barış parolasıyla yola çıktık. Çocuklarımızın da tek temennisi ve isteği budur. Çocuklarımız 'Bizler yetim büyüdük başka çocuklar yetim büyümesin' diyor. Başka evlatlar ölmesin, anneler ağlamasın, ciğerler dağlanmasın. Ortada kor ateş gibi olan bu terör ateşine bir an önce bir su dökülsün, bitirilsin düşüncesiyle yola çıktık."

Uluslararası Lions 118-T Yönetim Çevresi 6. Bölge Başkanı Nurdan Çakmakkaya da etkinlik için YURT-SAV ve Diyarbakır Şehit Aileleri Vakfı ile temasa geçtiklerini belirterek, bu yöndeki projeleri uzun yıllardır yaptıklarını anlattı.

Ailesi şehit olan çocuklardan bir grup oluşturulduğunu kaydeden Çakmakkaya, çocukları İstanbul'da 4 gün süreyle gezdireceklerini söyledi.

-"Yaşamlarında çok acılar gören çocuklar"

Çakmakkaya, "Değişik yaşlarda kız ve erkeklerden oluşan bir grubumuz var. Onlara İstanbul'u tanıtıyoruz. İnşallah sonunda da mutlu olurlar diye düşünüyoruz. Yaşamlarında çok acılar gören çocuklar. Bunlar onları ne kadar teselli eder bilemiyoruz ama elimizden gelen ilgiyi göstererek onların hayatlarını bir nebze de olsa güzelleştirmek istedik" diye konuştu.

Diyarbakır'dan geziye katılan gazi kızı Havva Dinç (21), ilk kez geldiği İstanbul'u çok beğendiğini ifade ederek, Ayasofya'yı da ilk kez gezdiğini söyledi.

Bu tür etkinliklere katılmayı herkese tavsiye eden Dinç, "Daha fazla olsa iyi olur. İstanbul'a daha önce hiç gelmemiştim. Diyarbakır'dan çok kişi de gelmemiştir, görmemiştir imkanlardan dolayı. Böyle şeyler her yerde de olsa çok iyi olur" diye konuştu.

Diyarbakır'dan gelen Sudenaz Işık (9), İstanbul'un çok büyük olduğunu ifade ederek, "Burası büyük bir yer, trafiği de var. Kalabalık, büyük bir şehir. Ayrıca tarihi eserleri de var, çok güzel bir yer. Ayasofya da çok güzeldi, değişikti. Resimleri vardı en çok onları beğendim" şeklinde konuştu.

Samet Yavuz (15) ise geziye Şanlıurfa'dan katıldığını ifade ederek, gezinin çok güzel olduğunu anlattı. İstanbul'a daha önce geldiğini ancak Ayasofya'yı ilk kez ziyaret ettiğini dile getiren Yavuz, bu tür gezilerin daha fazla olmasını istediğini aktardı.