Koronavirüs salgını nedeniyle işsiz kalan müzisyen intihar etti

Koronavirüs salgını nedeniyle işsiz kalan müzisyen intihar etti
Güncelleme:

Koronavirüs salgını nedeniyle işsiz olan ve geçim sıkıntısı çeken müzisyen Duran Ay hayatına son verdi.

Çin’in Hubei eyaletinin Wuhan kentinde başlayan ve tüm dünyayı etkisi altına alan koronavirüs salgınının ekonomik etkileri yurttaşın belini bükmeye devam ederken müzik dünyasından kötü bir haber geldi.

KRT WEB’den Barış Can’ın haberine göre, müzisyenlik yaparak geçimini sağlayan, bağlama sanatçısı müzisyen Duran Ay yaşamına son verdi. Ay’ın koronavirüs salgını nedeniyle yaklaşık 10 aydır işsiz kaldığı, son dönemde ekonomik sıkıntılar içerisinde olduğu öğrenildi.

“BU UTANCI DUYACAK BİR SORUMLU ARIYORUZ”

Müzik dünyasından gelen kötü haberlerin artması sosyal medyada tepki topladı. Sanatçılar, Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy’un müzisyenlere aylık bin TL destek vereceğiz açıklamasına tepki gösterdi.

Duran Ay’ın vefatı ile ilgili açıklamada bulunan sanatçı Kutsal Evcimen, “Yıllardan beri tanırım, aynı sahneleri paylaştık. Açıkçası şok oldum, hiç de beklemezdim, neşeli, yaşama enerjisi ile dolu olan biriydi.  Duran Ay sadece saz çalan, değerli, beyefendi bir çocuktu. Bir müzisyene, bir sanatçıya yakışır bir insandı. Çok üzüldüm. Bir insan, bir sanatçı hayatını kaybetmiş, canına kıymış kimse hala bir şey yapmıyor. Bu davranışın çoğalmaması için bir önce önlemler alınmalı. Yıllarını saza, bağlamaya adamış sanatçılar kolay yetişmiyor. Müzisyenler çok yalnız, yetim kaldı. Ben bunu kabul etmiyorum” diye konuştu.

Duran Ay’ın vefatının ardından sanatçılar Bakan Mehmet Nuri Aksoy’un “müzisyenlere 3 ay boyunca bin TL vereceğiz” sözlerine tepki gösterdi:

Ayna'nın solistinden Bakan'a sert tepkiAyna'nın solistinden Bakan'a sert tepki

 

Seçiniz...