Mesut Yar SözcüTV'ye veda etti, belediye başkanı aday adayı oldu

Güncelleme:

Gazeteci ve televizyoncu Mesut Yar bugün sabah canlı yayında Sözcü TV'ye veda ettiğini ve Datça Belediye Başkanı Aday Adayı olduğunu duyurdu.

31 Mart 2024'te yapılacak yerel seçimler öncesi belediye başkanlığı için aday adaylığı başvuruları devam ederken ünlü televizyoncu Mesut Yar da CHP’den Datça belediye başkan aday adayı olduğunu açıkladı.

Mesut Yar'dan beklenen resmi açıklama bugün canlı yayında geldi ve Mesut Yar, Sözcü TV'ye veda ettiğini ve Datça Belediye Başkanı Aday Adayı olduğunu resmen duyurdu.

Mesut Yar, açıklamasında, "Unutulmayacak yada unutturulmayacak memleketin tüm sorunları için. Bunun içerisinde depremsellik, teknoloji, mali yönetimin doğru dürüst kullanılması, halkın parasının doğru yerlere harcanması, temizlenmiş denizlerde insanların yüzebilmesi ve her şeyin bizzat halkın birey olarak karşısına anayasal hakkı olarak kullanılması noktasında 'acaba kendim için istediğim her şeyi Datça için de isteyebilir miyim?' sorusuna 'evet' yanıtını verdiğim gün itibarıyla sizden de affınızı istiyorum. Bir gün bir yerde mutlaka buluşacağız. Yaz aylarında yer yer bulunuyordum Can Baba'ya verdiğim sözü tutuyorum. Can Baba'nın köyüne gidiyorum. Köy dediğime bakmayın, cennetten bir köşeyi daha iyi olması için Başkumandan Mustafa Kemal Atatürk'ün partisinden adayım" ifadelerini kullandı.

Mevcut Belediye Başkanı Gürsel Uçar adaylık başvurusu yapmadı. Mesut Yar dışında CHP'den belediye başkanlığı için 5 aday adayı daha bulunuyor.

Mesut Yar kimdir?

Mesut Yar, 18 Nisan 1966 tarihinde İstanbul’da doğmuştur. Çocukluğu Kurtuluş semtinde geçti. Meslek Lisesinden mezun oldu.

İstanbul Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Protohistorya ve Önasya Arkeolojisi bölümünü 1993 yılında bitirdi. İstanbul Yıldız Teknik üniversitesinde gazetecilik okumaya başladı ama olmadı. Sonra İstanbul Üniversitesinde Müzecilik ihtisası yaptı.

İlk barter işi Benetton’a kazak karşılığında tiyatro oyunu yazmak ve onların mağaza çalışanlarına tiyatro eğitimi vermek oldu.

Hulki Cevizoğlu’nun çıkarttığı derginin İstanbul işlerini yaptı. TRT’de Turnike programını sunarken sunucu Güner Ümit’e temel fıkraları ve programın girişinde yaptığı o esprileri yazarak metin yazarlığı yaptı. Bu şekilde televizyon ile tanışmış oldu.

Gazetecilik mesleğine stajyer muhabir olarak 1985 yılında başladı. Hürriyet, Sabah, Posta gibi gazetelerde muhabirlik, editörlük ve köşe yazarlığı yaptı. Bir ekiple Yön Dergisi’ni çıkardı. Yön Dergisi kapanınca oradaki arkadaşlarınla Kanal E’yi yani CNBC-E’yi kurma kararı aldı.

1994 yılında Kanal E televizyonunun kurucuları arasında oldu. Burada “By Night” adlı talk show programını yaptı. Daha sonra da Show TV, Number One TV, HBB TV, Kanal 6, Star TV, Cine 5, atv gibi ulusal kanallarda yapımcılık, sunuculuk ve anchormanlik yaptı.

Sabah-Atv Grubuna bağlı Kanal 1, Atv Avrupa, Türkçe Tv gibi kanallarda genel müdürlük yaptı.

Mesut Yar, Posta Gazetesinde izleme kritiği yaptığı Televizyon Hastası isimli bir köşesinde yazmaktadır. Çeşitli hikâye, şiir, ve röportaj kitapları yayınlandı.

2011 yılında CNN TÜRK'te başladığı "Burada Laf Çok" programı 2016 yılında Kanal D'ye transfer oldu. Son olarak Star TV ve NTV’de ortak yayın olarak sabah haberlerini sunan başarılı gazeteci ve televizyoncu Mesut Yar, kariyerine Sözcü TV’de devam ediyor.