Milliyet Gazetesi'nde yönetim değişikliği

Milliyet Gazetesi'nde yönetim değişikliği
Güncelleme:

Milliyet Gazetesi'nin 18 Temmuz 2016 tarihinden bugüne Genel Yayın Yönetmenliği görevini yürüten Mete Belovacıklı görevinden ayrıldı.

Belovacıklı'nın yerine İbrahim Özay Şendir'in görevlendirildiği duyuruldu.

Görev değişikliği Milliyet çalışanlarına gönderilen e-mail ile duyuruldu.

Belovacıklı Haziran 2016'da, Fikret Bila'nın ayrılması üzerine Milliyet Genel Yönetmenliği'ne getirilmişti. Belovacıklı'nın fiilen getirildiği yayın yönetmenliği statüsünün, Demirören Medya Grubu bünyesindeki Milliyet'in künyesine uzun süre yansıtılmaması tartışmalara neden olmuştu.

METE BELOVACIKLI KİMDİR ?

1962 yılında dünyaya geldi. Mesleğe ise 1985 yılında Türk haberler Ajansı’nda başladı. Aynı yıl Milliyet Gazetesi’ne geçen Belovacıklı, burada on yıl boyunca çeşitli alanlarda muhabirlik ve parlamento büro şefliği yaptı. 1999 yılında CNN Türk’ün kuruluşunda yer aldı ve Haber Müdürlüğü ile Ankara Temsilciliği görevlerinde bulundu. CNN Türk Televizyonunda Cafe Siyaset Programını hazırladı. Daha sonra  Posta Gazetesi Ankara Temsilciliği görevini yürüten Belovacıklı, TRT1, TRT Türk, TV8 gibi kanallarda haber – tartışma programları hazırlayıp sundu. 

Belovacıklı, 2016 yılının Temmuz ayında ise Milliyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni olmuştu.

ÖZAY ŞENDİR KİMDİR ?

1952 yılında dünyaya geldi. İstanbul Üniversitesi Gazetecilik Bölümü’nden mezun olan Şendir, gazetecilik hayatına 1974 yılında başladı. Şendir, uzun yıllar boyunca BBC Radyo Foresk’de yer aldı. Sabah ve Habertürk gazetelerinde köşe yazarlığı yapan Özay Şendir, Sabah ve Habertürk gazetelerinde haber müdürlüğü görevlerinde bulundu. Şendir aynı zamanda Kanal D Haber koordinatörlüğü yaptı. Teke Tek, Başka Yerde Yok gibi programların da genel koordinatörlüğünü üstlenen Şendir, aynı zamanda Milliyet Gazetesi köşe yazarlığı yapıyor.