TRT yine bildiğimiz gibi: Seçimler öncesinde muhalefetin üstü çizildi

TRT yine bildiğimiz gibi: Seçimler öncesinde muhalefetin üstü çizildi
Güncelleme:

TRT Haber’in yerel seçimler öncesinde 3 büyükşehirde belediye başkanı adaylarına verdiği süreler incelendi, AK Parti'nin adayları yine açık ara lider çıktı.

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu geçen haftalarda yaptığı açıklamasında “Kul hakkı yiyorlar” diyerek "Ekrem İmamoğlu, Türkiye'nin 20 milyonluk şehrinin Belediye Başkanı. Dönün bakalım, 5 yıl içerisinde TRT'ye. TRT'de, Ekrem İmamoğlu'nun, İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin bir tek haberi var mı” ifadelerini kullanmıştı. Bir diğer konuşmasında ise küçük çocuğun İmamoğlu'na basın toplantısı öncesi "Hangi kanal TRT Haber mi?" diye sorması üzerine komik anlar yaşanmış, İmamoğlu ise çocuğa '“Bilmiyorum ki, TRT Haber, o gelmiyor, buraya uğramıyor pek. O gelirken yolunu kaybediyor, sonra diyorlar ki ‘Bulamadık sizi" yanıtını verince esprili bir diyalog yaşanmıştı.

RTÜK’ün CHP kontenjanından seçilen üyesi Tuncay Keser, bu tartışma üzerine TRT Haber’in üç büyükşehirde belediye başkanı adaylarına verdiği süreleri inceledi. Keser, tarafsız olması beklenen TRT Haber’in yayınlarında Cumhur İttifakı’nın İstanbul, Ankara ve İzmir adaylarına daha fazla yer vermesini eleştirdi. Cumhuriyet'ten Sap Sağkal'ın haberine göre; kanalın 12-13 Şubat’taki yayınlarından örnek veren Keser, “24 saatlik yayın incelemesinde CHP’nin Ankara adayı Mansur Yavaş, İstanbul adayı Ekrem İmamoğlu ve İzmir adayı Cemil Tugay’la ilgili hiçbir haber yayımlanmadı.

Cumhur İttifakı’nın İstanbul adayı Murat Kurum 12 haberle, Ankara adayı Turgut Altınok ve İzmir adayı Hamza Dağ 8’er haberle TRT Haber’de yer buldu. AKP adaylarına iki günde toplam 73 dakika yer verilirken CHP’nin adayları bir dakika bile verilmedi” dedi. TRT’nin “propaganda aracına dönüştüğünü” söyleyen Keser, şunları kaydetti:

“TRT, milletin bir kesimini yok sayıyor. TRT yönetimi; tasarlayarak, planlayarak suç işliyor. TRT bir yandan kendi kanununu çiğnerken bir yandan da Yüksek Seçim Kurulu (YSK) kararlarını paspas ediyor. YSK de bu alana hiç bakmıyor. RTÜK, TRT’nin hukuksuzluklarını ise görmezden geliyor. Milletin parasıyla seçim adaleti, basın özgürlüğü yok ediliyor.”