Oruç tutarken geçmeyen bel ağrısının nedeni belli oldu

Oruç tutarken geçmeyen bel ağrısının nedeni belli oldu
Güncelleme:

Ramazan ayında oruç tutanlarda daha sık görülen bel ağrısının nedeni belli oldu.

Ramazan ayında oruç tutan bireylerle sık karşılaşılan rahatsızlıkların başında omurga ağrısının geldiğini söyleyen Fizyoterapist Feyza Ağırbaş, “Omurga sağlığı için düzenli egzersiz önemli. Sabit, statik pozisyonların saat başı, en fazla iki saat aralıklarla değiştirilmesine özen gösterin. Bu dönemde çok fazla uyuyan bireyler, uyuma pozisyonlarındaki rahatsızlıktan dolayı soluğu hastanede alıyor” uyarısında bulundu.

Karar gazetesinden Merve Şişman'ın haberine göre 

Ağırbaş, bireylerin uyku pozisyonlarının ve günün çoğunluğunu uyuyarak geçirmenin sırt ağrısına neden olduğunun altını çizerek, “Fizik tedavi ve hastanelere özellikle de bu aylar içerisinde artış yaşandı. Başvuru oranlarında en çok karşılaşılan durum ise bel ağrısı. Omurga sisteminin doğru pozisyonda olması gerekiyor” dedi.

Ağırbaş, şunları kaydetti:

“Sıkışma, fibromiyalji, kireçlenme, sinir yaralanmaları, enfeksiyonlar, boyun fıtığı, metabolik ve iç organ hastalıkları gibi çeşitli nedenleri bulunan omuz ağrısında doğru tanı ve tedavi önem taşıyor.” Ağırbaş, Ramazan ayında uyku düzeni bozulan bireylere ise şu tavsiyelerde bulundu: “Genellikle bu dönemde, açlığın verdiği psikoloji ile uyku bozuklukları da meydana geliyor. Bu dönemde çok fazla uyuyan bireyler, uyuma pozisyonlarındaki rahatsızlıktan dolayı soluğu hastanede alıyor.

Uyku düzenini toparlamak ve belki de omurga düzeltici kemerleri kullanmak bu dönem için önerilebilir. Ancak doğru teşhis için bir uzmana görünmek şart. Omurga sağlığı için düzenli egzersiz önemli. Sabit, statik pozisyonların saat başı, en fazla iki saat aralıklarla değiştirilmesine özen gösterin.”