Saç ekiminden önce bilmeniz gereken 6 önemli şey

Saç ekiminden önce bilmeniz gereken 6 önemli şey
Güncelleme:

Saç, kişinin görünümünde en önemli rollerden birine sahiptir. Saç dökülmesi birçok insan için özgüvenini olumsuz olarak etkileyen büyük bir sıkıntı kaynağı olabilir.

Op. Dr. Güncel Öztürk denetimindeki Saç Ekim Merkezi Uzmanları;

Saç dökülmesinin birçok sebebi olsa da saç ekimi teknikleri ile kalıcı olarak tedavi edilebilir. Saç ekimi operasyonu alanında uzman bir ekip tarafından klinik ortamda gerçekleştirildiği sürece herhangi bir yan etkisi görülmez. Saç nakli birçok kişinin sıkıntısını çözer ve onlara çekici görünümlerini geri verir. Saç ekimi prosedürüne başlamadan önce bilmeniz gerekenler şeyler şunlardır:

  1. Saç ekimi için uygun bir aday olmalısınız

Öncellikle saç dökülmesi sorunun tespit edilmesi ve tedavisinin sağlanması gerekir. Eğer hastalık kaynaklı saç kaybı varsa öncellikle hastalığın tedavisi sağlanmalıdır. Eğer genetik sebeplerden saç kaybı yaşanıyorsa saçın dökülme sürecinin tamamlanması gerekir. Saç dökülmesinin devam etmesi durumunda saç naklinin yapılmaması tavsiye edilir.

  1. Verici bölgede yeterli saç miktarının bulunması gerekir

Bir saç ekimi ameliyatına başlamadan önce, saç dökülmesinin her insan için farklı olduğunu aklınızdan çıkarmamanız gerekir. Saç nakli ameliyatınız, saçınızın dökülme miktarına ve verici alanınızdaki saç miktarına bağlıdır.

  1. Nakledilen saçlar normal saç gibi şekillendirilebilir

Büyümeye başladıktan sonra, nakledilen saçlarınıza normal saçlarınıza davrandığınız gibi davranabilirsiniz. Nakledilen saç doğal saçlardan farklı değildir. Saç nakli, kişiye saç dökülmesi nedeni ile kaybettiği özgüveni geri kazandırır. İstediğiniz saç stilini uygulayabilirsiniz. Herhangi bir özel bakıma ihtiyaç duyulmaz, nakledilen saçlar doğal saç gibi yıkanabilir, kestirilebilir ve şekillendirilebilir.

  1. Saç ekiminin sonuçları kalıcıdır.

Saç ekimine karar vermeden önce saç nakli teknikleriyle ilgili araştırma yapmanız tavsiye edilir, çünkü başarılı bir saç ekimi için doğru tekniği çok önemlidir. Saçlar alınır ve kel alanlara yerleştirildiğinde, saç nakli işlemi kalıcı bir şekilde tamamlanmış olur.

  1. Ekilen saçların büyüme süreci sabır gerektirir

Nakledilen saç dökülmez. Saç büyümesi tamamlandıktan sonra, kafa derisinin kalıcı bir parçası olur. Yeni saçlar, saç ekiminden dört ay sonra kademeli olarak ortaya çıkar. Sekiz aylık bir süre sonra, saçların yüzde 80'i ortaya çıkar. Tepe noktası yani taç alanındaki büyüme genellikle daha fazla zaman alır. Sağlıklı bir saç büyümesi için cerrahınızın vereceği ameliyat sonrası talimatlara uymak çok önemlidir. Ameliyatınızı planlarken, normal rutine dönmenizin biraz zaman alacağını unutmayın. Dinlenmeniz ve nakledilen bölgenin kapsamlı bakımı için birkaç gün zaman ayırmanız gerekiyor.

  1. Saç ekimi için kendinizi hazır hissetmelisiniz

Saç ekim tekniğinizi, saç ekim cerrahınızı ve ekibinizi, saç ekimi kliniğinizi doğru bir şekilde seçmelisiniz. Saç tasarımınız, özellikle ön saç çizginizin tasarımının yüzünüze uygun olması gerekir. Doğal saç görünümüne kavuşmak için bu çok önemlidir.

Etiketler saç ekimi