Arena'dan çıkış yok

Arena'dan çıkış yok
Güncelleme:

THY Euroleague’de ilk turda oynadığı 5 iç saha maçını da kazanan Fenerbahçe, TOP 16’ya da zaferle başladı.

Panathinaikos’u konuk eden temsilcimiz, fırtına gibi girdiği mücadelede zaman zaman zorlansa da, hücumdaki etkili performansıyla kazandı

Fenerbahçe, TOP 16 E Grubu’ndaki ilk maçında Panathinaikos’u 82-75 yenmeyi başardı, ikinci tura galibiyetle başladı. Temsilcimiz için maçın kilit noktası, deplasmanlarda rakiplerinin temposunu düşürmeyi çok iyi bilen Panathinaikos’a kendi temposunu kabul ettirip ettiremeyeceğiydi. Bu konuda istediğini aldı Fenerbahçe, Panathinaikos deplasmanlarda ilk kez potasında bu kadar çok sayı gördü.
Zaten maça başlangıcı müthişti temsilcimizin. Başrolü Datome’nin aldığı 14-0’lık seri ile 5 dakikayı kusursuz oynadı. Ancak Diamantidis’in kenardan gelişi ve Panathinaikos hücumlarını çok iyi organize etmesi, rakibin şutör 4 numaralarına karşı ilk 5 çıkan Antic’in ayak yavaşlığının savunmada sıkıntı yaratmasına yol açtı, boyalı alanı Radulija ile iyi kullanan Panathinaikos, 28-18 biten ilk çeyrekten sonra geri dönmeyi başardı. 
 
Tempo işe yaradı
Diamantidis ve Fotsis’ten gelen üçlüklerle ritmini bulan Panathinaikos, Pavlovic’ten de skor katkısı alınca farkı 3 sayıya kadar indirdi, Fenerbahçe devreyi 43-40 galip bitirdi.
Panathinaikos, 3. çeyrekte de tempoyu düşürmeyi başardı, 28. dakikada 58-56 öne geçti. Neyse ki Fenerbahçe’yi yeniden canlandıracak hamle önce potasında nefis bir blok yapıp, ardından da güzel bir sırtı dönük oyunla skor bulan Udoh’tan geldi, temsilcimiz son çeyreğe de 62-58 galip girdi.
Dixon’ın son çeyrekte yeniden takımını koşturması, ilk yarıda savunmada aksasa da, hücumda önemli işler yapan Antic’in ‘uzun şut atarsa her şey kolay olur’ dersini arka arkaya iki üçlükle yeniden hatırlatması, temsilcimizi rahatlattı, farkı yeniden çift hanelere çıkaran Fenerbahçe, 6. iç saha maçını da kazandı.
 
Türkler süre alamadı
Türk oyuncu rotasyonu sınırlı gözüken Fenerbahçe’de, Panathinaikos maçında 12 kişilik kadroda bulunan 3 yerli oyuncu da süre alamadı. Takım kaptanı Melih Mahmutoğlu, Barış Hersek ve genç yetenek Ömer Faruk Yurtseven, mücadelenin tamamını benchte geçirdi.
 
Diğer maçlar
E GRUBU

Cedevita-L.Kuban: 75-89
F GRUBU
Zalgiris Kaunas-Laboral: 68-89
Real Madrid-Brose Basket: 82-79