Bursa'nın eski yıldızı Villarreal'i taşıyor

Bursa'nın eski yıldızı Villarreal'i taşıyor
Güncelleme:

Bakambu, gollerine İspanya Birinci Futbol Ligi'nde (La Liga) de devam ediyor.

Sezon başında Bursaspor'dan Villarreal'e transfer olan Cedric Bakambu, gollerine İspanya Birinci Futbol Ligi'nde (La Liga) de devam ediyor.

Ağustos ayında 7,5 milyon avro bonservis bedeliyle Villarreal'e imza  atan Bakambu, şu ana kadar "Sarı Denizaltılar" ile 9 resmi maçta 6 kez fileleri  havalandırma başarısı gösterdi.
 
Villarreal'in Sevilla'yı evinde 2-1 yendiği karşılaşmada takımının 2.  golünü atan 24 yaşındaki futbolcu, La Liga'da 7 maç sonunda 4 gole ulaştı.
 
Bakambu, diğer iki golünü ise UEFA Avrupa Ligi'nde kaydetti. Golcü  oyuncu Espanyol ve Dinamo Minsk karşısında ikişer, Granada'ya ise bir gol attı.
 
Bu sezon oynadığı 9 maçın hiçbirinde 90 dakika sahada kalmayan  Bakambu, 5 karşılaşmaya ilk 11'de başladı.
 
Takımının en golcü oyuncusu
 
Cedric Bakambu, bu sezon attığı 6 golle Villarreal'in en skorer  oyuncusu oldu. Bakambu'yu 4 golle Leo Baptistao ve 3 golle Roberto Soldado takip  etti. Villarreal'de Mario Gaspar 2, Eric Bailly, Denis Suarez, Samuel Garcia  Sanchez, Bruno Soriano ve Manu Trigueros ise birer gol buldu.
 
Sochaux'da parladı
 
Fransa Birinci Futbol Ligi (Ligue 1) ekiplerinden Sochaux'da forma  giydiği 4 sezonda 21 gole imza atan Demokratik Kongo Cumhuriyeti asıllı Fransız  forvet, bu performansıyla birçok Avrupa kulübünün dikkatini çekti.
 
Bursaspor'un 2014-2015 sezonu transfer döneminin son gününde 1,8  milyon avroya kadrosuna kattığı Bakambu, yeşil-beyazlı formayla 40 resmi maça  çıkıp, 21 gol kaydetti. Golcü futbolcu, Fransa Milli Takımı'nın alt yaş  kategorilerinde de forma giydi.