Arda Güler resmen Real Madrid'de! İmzayı attı

Güncelleme:

Dünya devi Real Madrid, Arda Güler'i kadrosuna kattı. Milli futbolcu, 6 yıllık anlaşmaya imza attı.

Real Madrid’in, Fenerbahçe’den kadrosuna kattığı genç yıldız Arda Güler, kendisini 6 yıllığına İspanyol devine bağlayan sözleşmeyi imzaladı. Arda, düzenlenen imza töreninde “Bu kulübün efsanesi olmak istiyorum” dedi.

İspanyol devi önce Türkçe "Yükleniyor" mesajıyla taraftarına müjdeyi verdi. 6 yıllık anlaşmaya vardığı genç yıldızın transferi, "Hoşgeldin Arda" paylaşımıyla duyuruldu. 18 yaşındaki futbolcu, ailesiyle birlikte İstanbul'dan ayrılarak Madrid'e gitti.

İMZALAR ATILDI

İspanyol devi, başkan Florentino Perez'in de katılımıyla Arda için imza töreni düzenledi. Arda ve Perez karşılıklı imzaları attı. 

Güler'in 24 numaralı formayı giyeceği de açıklandı.

İspanya La Liga ekiplerinden Real Madrid’in, Fenerbahçe’den kadrosuna kattığı Arda Güler için Madrid’in Valdebebas bölgesindeki Real Madrid Sportif Şehri isimli tesislerde imza töreni düzenlendi. Törene Real Madrid Başkanı Florentino Perez, Arda Güler ve 18 yaşındaki futbolcunun ailesi katıldı. Kendisini 6 yıllığına İspanyol ekibine bağlayan sözleşmeye imza atan Arda, yaptığı açıklamada, “Bugün benim hayatımın en özel günü. Bugüne gelmemde destek veren aileme ve herkese teşekkür ederim. Bu kulübün bir efsanesi olmak istiyorum. Burada olmaktan dolayı çok mutluyum” şeklinde konuştu.

TARİHİMİZE YAKIŞIR BİR TRANSFER

Real Madrid Başkanı Florentina Perez ise Arda'nın transferinden duyduğu mutluluğu dile getirerek, “Bugün, Real Madrid hayaliyle büyüyen birini daha kadromuza katıyoruz. Real Madrid'e hoş geldin Arda Güler. Geleceğimizde önemli bir pay sahibi olacak bir yeteneği transfer ettik. Arda'yı dünyanın en iyi futbolcularından birisi olarak yetiştiren ailesine şükranlarımı sunuyorum. Evine hoş geldin, Real Madrid'e hoş geldin Arda” ifadelerini kullandı.

"EFSANE OLMAK İSTİYORUM"

Arda ise "Hayatımın en özel günü. Bu kulübün bir efsanesi olmak istiyorum. Burada olmaktan dolayı çok mutluyum. Beni destekleyen herkese çok teşekkür ederim." ifadelerini kullandı.

Arda Güler resmen Real Madrid'de! İmzayı attı - Resim : 1Arda Güler'in annesi Serap Güler gözyaşlarını tutamadı.

KAMPA KATILACAK

Güler'in, Real Madrid'in sezon öncesi hazırlık kampına katılacağı öğrenildi. Real Madrid, 2023-2024 sezonu için 10 Temmuz'da Valdebebas'daki tesislerinde toplanacak ve ardından kamp için ABD'ye gidecek.

Real Madrid, "Soccer Champions Tour" adlı turnuvada Milan, Manchester United, Barcelona ve Juventus ile karşılaşacak.

MALİYETİ

Tarihi transferde ezeli rakibi Barcelona'yı geride bırakan Real Madrid, genç yıldız için Fenerbahçe'ye 20 milyon euro ödeyecek. Bonservis bedeli performans bonuslarıyla birlikte 30 milyon euro'ya kadar çıkabilecek. Sarı-lacivertliler, Güler'in sonraki transferinden de yüzde 20 pay alacak.

Fenerbahçe serüvenini noktalayan Arda, duygusal bir mesajla taraftarı olduğu kulübe veda etti.

VEDA MESAJLARI

"Hayatımın en güzel günlerini yaşadığım Fenerbahçe'ya veda zamanı. Veda etmek zor ama bana inananları daha fazla gururlandırmak, vazgeçmek üzere olan herkese ümit olabilmek ve Türk gençlerinin istediklerinde her şeyi başarabileceğini kanıtlayabilmek için bu kararı almam gerekiyordu. Hep güzel anılarla hatırlayacağım canım Fenerbahçem, her zaman kalbimde olacaksın"

Sarı Lacivertliler de "Yolun Açık Olsun Arda Güler" paylaşımıyla genç yıldızı Real Madrid'e uğurladı.

Futbol Federasyonu da 18 yaşındaki oyuncu için mesaj yayınladı. "Arda transferinin bütün genç Türk futbolculara ilham kaynağı olacağına yürekten inanıyoruz. Yolun açık olsun Arda!" paylaşımı yapıldı.