Arda Turan İstanbul ekibiyle anlaşıp futbola geri döndü

Arda Turan İstanbul ekibiyle anlaşıp futbola geri döndü
Güncelleme:

Futbolculuk kariyerini noktalayan Arda Turan, eski takım arkadaşlarının başına teknik direktör olarak futbola geri döndü. İşte Arda Turan'ın anlaştığı İstanbul ekibi...

TFF 1. Lig ekiplerinden Eyüpspor, teknik direktörlük görevi için Arda Turan ile anlaştı. Arda, bugün resmi imzayı atacak ve ardından ilk idmanına çıkacak. Spor Toto 1. Lig ekibi Eyüpspor'da, teknik direktör Zafer Turan ile yakın zamanda yollar ayrılmıştı. Eyüpspor'da teknik direktörlük görevine Arda Turan'ın geleceği açıklandı.

Eyüpspor Asbaşkanı Fatih Kulaksız açıklamasında, "Haberler doğru. Arda Turan, Eyüpspor'un yeni teknik direktörü oldu." dedi.

 Arda Turan, daha önce birlikte top koşturduğu eski takım arkadaşları Ömer Bayram, Ryan Babel, Umut Bulut, Cenk Ahmet Alkılıç, Alparslan Öztürk gibi isimlerin teknik direktörü olacak.

Teknik direktörlük kariyeri başlıyor

Bugün takımıyla ilk antrenmanına çıkacak olan 36 yaşındaki teknik adam, pazar günü deplasmanda oynanacak Göztepe maçında da takımın başında yer alarak teknik direktörlük kariyerine başlayacak. 

Turan, şu an Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) tarafından verilen, UEFA veya FIFA'ya bağlı ulusal federasyonların en üst liglerinde 7 yıl ve üzeri oynamış futbolcuların katılma hakkına sahip olduğu UEFA B/A Birleşik Antrenör Eğitim Programı'nda eğitim alıyor.