Beşiktaş maçı öncesi UEFA baskını !

Beşiktaş maçı öncesi UEFA baskını !

Portekiz'in UEFA ülkeler sıralamasındaki kritik durumu nedeniyle kırmızı-beyazlıların, Beşiktaş karşısında aynı zamanda ülke adına da oynaması gerektiği duyuruldu.

Bir yandan sakatlıklarla boğuşan Benfica, diğer yandan ise 'vatanı kurtarma' sorumluluğunu omuzlarında taşıyor. Kırmızı-beyazlıların Beşiktaş ile yarın çıkacakları maç öncesinde Portekiz basını bugün, uyarı niteliğinde bir haber yayınladı.
 
Record gazetesinin sayfalarında, Portekiz'in UEFA ülkeler sıralamasındaki yeri hatırlatıldı. Halihazırda yedinci durumda bulunan ülkenin tehlikeyi ensesinde hissettiğine dikkat çekildi. En önemli sorunun Portekiz'in 4 temsilcisinin katıldığı Avrupa kulvarında bu sezon, elde edilen puanların altıya bölünecek olması olduğu vurgulandı. 
 
Arouca, UEFA Avrupa Ligi play-off turunda Olympiakos'a, Rio Ave'nin de üçüncü ön eleme turunda Slavia Prag'a elenmesiyle iki ekibin saf dışı kaldıklarının altı çizildi. Bu durumda Portekiz'i arkadan takip eden Ukrayna tehdidi bulunduğu hatırlatıldı.
 
Benfica'nın Beşiktaş karşısında sadece kendisi için oynamayacağı, Avrupa'da yoluna devam eden diğer Portekiz ekipleri Porto, Sporting ve Braga gibi aynı zamanda ülke futbolu için de mücadele edecekleri uyarısı yapıldı. Alınacak olası kötü sonuçlarda iki takımla katılmanın garanti olduğu grup aşaması için, bu sayının bire düşme tehlikesi bulunduğu belirtildi.
 

Milliyet