FIFA'ya göre Süleyman Demirel...

FIFA'ya göre Süleyman Demirel...

Hayata gözlerini yuman 9. Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel, sporla fazla ilgilenmese de ilginç olayların içinde yer almıştı...

Tedavi gördüğü Ankara'da bu sabaha karşı vefat eden 9. Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel'in Beşiktaş taraftarı olduğu biliniyordu ancak sporla arası pek iyi değildi. Renkli kişiliği ile bilinen Demirel, aynı zamanda ilginç olayların da içinde yer almıştı.
 
KAFASINA AZ DAHA ŞİŞE GELİYORDU!
 
24 Nisan 1996'da Galatasaray'ın Fenerbahçe ile 1-1 berabere kalarak Türkiye Kupası şampiyonu olduğu karşılaşmanın ardından, sarı kırmızılıların teknik direktörü Graeme Souness, Şükrü Saracoğlu Stadı'nın ortasına Galatasaray bayrağı dikince gerilim artmıştı. O esnada nadiren gittiği maçların birinde olan ve tribünde bulunan Süleyman Demirel'in kafasına isabet etmesi muhtemel bir pet şişe, son anda Bülent Korkmaz tarafından durdurulmuştu.
 
FIFA'YA GÖRE KALECİYDİ!
 
FIFA ise, Türkiye ile Brezilya A milli futbol takımlarının 13 Kasım 2014'te İstanbul'da oynadığı karşılaşma sonrasında tarihi bir hataya imza atmıştı. Maç öncesi yapılan haberde ay yıldızlı ekibin kalecisi Volkan Demirel'in yerine Süleyman Demirel yazılmıştı.
 

Goal.com