Futbol bu ülkede defalarca öldürüldü

Futbol bu ülkede defalarca öldürüldü

Trabzonspor delegeleri, 2013’teki seçimde en güçlü aday konumundaki Muharrem Usta’yı, ‘iktidarın adayı’ gerekçesiyle çizdiler ve tercihlerini İbrahim Hacıosmanoğlu’ndan yana kullandılar...

ADETA TRUVA YAPTI
Gezi döneminde Kazlıçeşme’deki AKP mitinginde sahnede Hacıosmanoğlu’nu gören delegelerin başından kaynar sular dökülüyordu.
Yine de ‘2010-11 sezonu şampiyonluk kupasını Trabzonspor’a getirme’ sözü veren Hacıosmanoğlu’nun bu siyasi çalımını sineye çektiler. Hatta onun bu çalımı, kupa için attığını da düşünüp, sindirimi kolaylaştırmaya da gayret ettiler.

BORÇ 375 MİLYON
‘O kupa’ hâlâ daha alınmış değil. Diğer yandan Hacıosmanoğlu başkanlığındaki takım, 2013-14’ü 4., geçen sezonu da 5. bitirebildi. 
3. sezonuna 5. hocayla giren Hacıosmanoğlu’nun eskittiği yöneticinin ise, haddi hesabı yok. Ve her sezona sil baştan ‘vira’ dedi. İlk sezon kiradan dönenlerle birlikte 22 futbolcu geldi, 24 kişi gitti.

Geçen sezon 38 futbolcu geldi, 36 kişi gitti. Bu sezon da 24 futbolcu geldi, 21’i de gitti. Toplam giden 84, gelen 81.

Biliyorum, başınız döndü. Trabzonspor muhasebecisinin de başı dönmüştür zira kulübün borcu 375 milyon liraya çıktı. Kaynakları üç büyükler gibi fazla olmayan bordo mavililer için bu borç artışı ürkütücü...

KAYYUM KARARI
Borçtan değil ama tüzük değişikliğinden dolayı yargı kulübe kayyum atanmasının yolunu da açtı ki bir üye de başvurdu. Yine de son olaydan sonra ne dost ne de düşmanıma kuyyum atansın diyorum...

Böylesine bir sürkülasyonun yaşandığı kulüpte başarı gelebilir mi? Veya başarının sadece hakemin vermediği penaltıyla kaçtığını söylemek sizi rahatlatır mı? Buna inanıyorsanız, o zaman size iyi uykular...

28Ekim’i Cumhuriyet Bayramı’na bağlayan gecede Hüseyin Avni Aker Stadı’nda sadece sportif değil, aynı zamanda Türk Ceza Kanunu’na göre de suç işlenmiştir. Hakemler, 4 saat hürriyetlerinden mahrum bırakıldı.

BİZ DOĞRU ANLADIK AMA
Perşembe şafağında bizatihi Hacıosmanoğlu, yaptığı eyleme dair konuşmalarının hepsinin ‘suç’ olduğunu bildiğini ve cezaevine girmeyi göze aldığını söyledi. Hakemlerin de, ‘herkes anlar’ dediği ve bizim de anladığımız üzere cumhurbaşkanın (tarif netti) devreye girmesiyle stattan çıkmalarına izin verdiğini, yine kendisi söyledi.

Buna mukabil, pabucun pahalı olduğu anlaşılınca önceki gün kulüpten yapılan yazılı açıklamada hakemlerin odaya kendi kendilerini kilitlediği ve cumhurbaşkanının da aramadığı söylendi! ‘Racon’a pek uymadı! Hacıosmanoğlu’nun bu süreçte yaptığı en doğru şey ise, kadınlardan özür dilemesiydi.

ŞAHAN DA DÜDÜĞÜ ASSIN
Federasyon başkanı da “İnşallah hakemler şikayetçi olmaz, yoksa 10 yıl ceza alabilir” diyerek, aslında Çağatay Şahan ve arkadaşlarına ne yapmaları gerektiğini işaret etti. Şahan ve arkadaşlarının yapması gereken tek şey, eğer TFF’den bir ceza gelmez ve savcılık da resen soruşturma başlatmazsa o düdükleri duvara asmaktır!

Avni Aker’de yaşananlara biz ‘futbolun ölümü’ dedik. Ne yazık ki öyle olmayacak. Futbolu yönetenler onu yine ‘suni teneffüsle’ yaşatacaklar; artık ne kadar yaşatırlarsa. Futbol defalarca öldürüldü bu ülkede ama her defasında diriltildi. Ölümden sonra hayat, sadece futbol için var.

DURAKTA, ÇARŞIDA 
Bu ülkede 1991’de Oktay Akdemir, rakip taraftarlarca öldürüldü. 
Bu ülkede 1993’te Şenel Yeter, kahvede maç izlerken öldürüldü.
Bu ülkede 1996’da Celal Kurtuluş, ‘taraftarlık’ tartışmasında öldürüldü.
Bu ülkede 2000’de iki İngiliz taraftar Taksim’de öldürüldü.
Bu ülkede 2004’te Cihat Aslan tribünde öldürüldü.
Bu ülkede 2007’de Ferdi Aslan, çarşı ortasında tribün kavgasına kurban gitti.
Bu ülkede 2011’de Vural Karadayı tribünde öldürüldü. 
Bu ülkede 2013’te maçtan dönen Burak Yıldırım durakta öldürüldü.

Holigan yöneticiler
Şiddet Yasası sadece Passolig’e dayanak yapılıp taraftar zapturapt altına alındı. Ama yönetenler, holiganlardan daha holigan tavırlar sergileyerek koltuklarını korumaya devam ediyor. Hasılı futbol çoktan öldü de ağlayanı yok...

Fenerbahçe kurşunlandı
Bu ülkede geçen yıl F.Bahçe kurşunlanarak yok edilmek istendi. Ne oldu? Faili meçhul oldu! 
Bu ülkede katliam kurbanlarına 1 dakika sessizlik çok görülüp öldürüldü tezahüratlarda.

Amigo dehşeti!
Kayseri amigosu 4 yaşında Ahmet Berkay’ın üzerindeki farklı renklere tahammül edemedi. Çocuk da barışma töreninde amigoya tokat atarak intikamını aldı. Sizce bu futbol ikliminde Aker’de yaşananlar çok şaşırtıcı mı?

Hürriyet