UEFA'dan Türkiye için flaş karar

UEFA'dan Türkiye için flaş karar

UEFA, 13 Ekim'deki Türkiye-İzlanda A milli maçının Bursa Timsah Arena'da oynanmasına izin vermedi. Karşılaşma,Konya Torku Arena'da yapılacak.

2016 Avrupa Şampiyonası Elemeleri'nde Hollanda'yı 3-0 yenerek A Grubu'nda 3. sıraya yükselen A Milli Futbol Takımımız, grupta kalan maçlarını Çek Cumhuriyeti (deplasman) ve İzlanda ile oynayacak.

EN UFAK DETAYLAR BİLE DENETLENDİ

Denetim için Timsah Arena'ya giden UEFA Stadyum Denetleme Başkanı Trgre Borno'ya, Futbol Federayonu Stadyum ve Güvenlik Müdürlüğü yetkilileri ile Bursa Büyükşehir Belediyesi ve Gençlik Spor Genel Müdürlüğü yetkilileri de eşlik etti. Denetimde Bursaspor'u temsilen Kulüp Genel Müdür Yardımcısı Erhan Başoğlu'da hazır bulundu. Timsah Arena'nın çim boyundan, koltuk ara mesafelerine kadar en ufak detayların bile denetlendiği belirtildi. 

UEFA'DAN TİMSAH ARENA'YA VETO

Stadyumdaki denetlemelere son bölümde katılan Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, GİNTAŞ yetkililerine çalışmalarını hızlandırmaları konusunda talimat verdi. Heyetin denetlemesi sonucuna göre stadyuma Bursaspor'un 28 Eylül'de Eskişehirspor ve Türk milli takımının 13 Ekim'de İzlanda ile oynayacağı Avrupa Şampiyonası Elemeleri maçı için izin verilmedi.

İZLANDA MAÇI KONYA'DA

Türkiye Futbol Federasyonu da UEFA'dan gelen bu rapor üzerine Türkiye-İzlanda maçının Timsah Arena yerine Konya Torku Arena'da oynanmasını kararlaştırdı.