''Beşiktaş'ta zulüm gördüm''

''Beşiktaş'ta zulüm gördüm''

Başakşehir'in başarılı stoperi Yalçın Ayhan Beşiktaş'a transfer sürecinde zulüm gördüğünü ifade etti.

Son 2 sezondur sergilediği performansla adından sıkça söz ettiren ve Milli Takım'a kadar yükselen Başakşehir'in stoperi Yalçın Ayhan Fanatik'e konuştu.

MİLLİ TAKIM BEKLENTİSİ

3 Türkiye’de bir stoper sıkıntısı var. Sen de müthiş sezon geçiriyorsun. Fatih Terim’in seni çağırmasını bekliyor musun? Ya da sen hoca olsan Yalçın Ayhan’ı A Milli Takım’a alır mıydın?

“Ben kendimi kesin alırdım gibi bir şey demeyeyim. A Milli Takım çok hassas bir yer ve karar mercii de Fatih Terim. Zaten kendisi de tüm oyuncuları takip ettiklerini söylüyor. Beklentim elbette var. Ancak bu sadece benim istememle olacak bir şey değil. Kendimi hazır hissediyorum, görev verilmesi halinde Fransa’da elimden gelenin fazlasını yaparım. Bu sözlerimin arkasındayım, çünkü yeterliliğime inanıyorum, formdayım. 34 yaşındayım ama en iyi dönemimdeyim. Ben hep A Milli Takım’ın yanında oldum. Çağırılsak da çağırılmasak da kalbim orada, Fransa’da olacak. Açıkçası Ay-Yıldızlı formayı giymeyi çok arzuluyorum ve gerçekleşir umuduyla yaşıyorum. İnşallah Allah izin verir. O formayı giymeden futbol kariyerimi noktalamak istemiyorum.”

FENERBAHÇE MAÇLARI

“Fenerbahçe için maç nasıl önemliyse bizim için de önemli maçtı. Takım olarak çok inandık. Rakibin zaaflarını iyi tespit ettik. Sisteme bağlı kalıp kazandık. Zaten yenilmesi zor olan bir takımız. Bu her takıma karşı böyle. Galibiyet bizim için sürpriz olmadı. İki senedir burada şampiyonluk kaybediyorlar. Bir nevi onların belalısı olduk.”

"BEŞİKTAŞ'TA ZULÜM GÖRDÜM"

Beşiktaş ile sözleşmen vardı, imzalar atıldı. Kalsan garanti ücretini alırdın. Ama karşı taraf son anda istemedi, sen de fesh ettin. İçinde ukte kaldı mı. Bilic’e kırgınlığın var mı?

“Allah hiçbir kulunun böyle zulüm görmesini istemez. Ben zulüm gördüm, canım çok acıdı. Bu yaşıma kadar beni en çok üzen şey buydu. Başakşehir’e izin almadan kimse girip de idman izleyemez. Ben İngiltere vizesi alıp kampa gittim. O vizenin de nasıl zor alındığını bilirsiniz. Orada takımla uçağa bindim. Yok ben kendi kafama göre gitmişim falan mümkün mü? İftiralar çok acıttı. Yoksa transferde anlaşırsın, olmaz. Ama insanlara iftira atmak, canını acıtmak yazık. Bilic’in suçu yok. Benim ailem var, çevrem var. Kendi imkanlarımla nasıl gideyim İngiltere’ye. Bunu söylüyorlar.”

"KEŞKE GİTMESEYDİM"

“Hiçbir futbolcunun böyle bir üzüntü yaşamasını istemem. Ben Beşiktaş altyapısında oynadım 1998’de, bununla da hep gurur duydum. Beni en çok üzen iftiralar oldu. Ben Gaziosmanpaşa’da oturuyorum, mütevazı bir çevrem var. Kimseye yalvarmadım beni al diye. İngiltere’ye kadar götürülüp, bir gün sonra dönmek canımı çok acıttı. ‘Keşke gitmeseydim. Keşke hiçbir şey başlamasaydı’ dedim.”

"ORTALIK AYAĞA KALKTI"

“Zulümle karşılaştım diyorum. Üzüntümü, canımın nasıl acıdığını kelimelerle tarif edemem. İngiltere’den dönerken uçakta sinirden ağladım. Benim ailem var, çocuğum var. İnsanların yüzüne nasıl bakarım diye düşündüm. Beşiktaş kampına gidiyorum diye vedalaşıyorsun, çevrendekiler bir gün sonra televizyondan gönderildiğini görüyor. Bir bakıyorsun sosyal medya ayaklanmış. Türk’ün Türk’ten başka dostu da yok düşmanı da. Birbirimizi aşağı çekmeyi çok iyi biliyoruz.”

“Bu olay beni hırslandırdı. Onların ne düşündüğünü bilemem ama Allah’ın sevgili kuluyum diyorum. Psikolojik olarak sıkıntılı dönemler geçirdim ve üstesinden geldim. Yaradan da gördü ve yardım etti. Başakşehir de bana kucak açtı. Abdullah hoca ile çalışmayı çok istiyordum. Performansıma bakınca doğru karar verdiğim ortada.”

Fanatik