''Bunu anlamanız gerekiyor''

''Bunu anlamanız gerekiyor''

Fenerbahçe Teknik Direktörü Vitor Pereira, Kayserispor maçının ardından açıklamalarda bulundu.

Fenerbahçe Teknik Direktörü Vitor Pereira, deplasmanda 1-0 kazandıkları Kayserispor maçının ardından çarpıcı açıklamalarda bulundu.

Vitor Pereira'nın maç sonu ilk açıklamaları şöyle:

"Beklediğimiz gibi zor bir karşılaşma oldu. Yüksek bir rakımda oynadık. Gerçekten bizi çok zorlayan bir rakibe karşı oynadık. Ama en önemli nokta bu akşam bizim için 3 puandı. Bu 3 puanı aldığımız için mutluyuz. Bu hafta galibiyeti çok istiyorduk. Haftaya galibiyetle başlıyoruz. Bu akşamın en güzel, en olumlu noktası bu oldu bizim için."

Gökhan Gönül ve Nani'nin durumları

"Çok uzun zamandır Gökhan Gönül oynamıyordu. O da başlayacak. Ağrısı kalmadı. Oynayabilecek durumda. O da bu takımda fırsat bulacak. Şener de tüm maçlarda oynadı ve yorgun durumda. Bildiğiniz gibi sakattı ama şu andan sonra o da fırsat bulmaya başlayacak. Nani'nin durumunu yarın daha net bir şekilde göreceğiz."

"Bunu anlamanız ve saygıyla karşılamanız gerekiyor"

"Teknik direktör bireysel olarak oyunculara bakmaz. Takım olarak bakar, 25-26 oyuncuyu yönetir. Takımı için elinden geleni yapar. Bunu anlamanız ve saygıyla karşılamanız gerekiyor. Dünyanın her ülkesinde çok önemli yıldızları olan kulüplerde bu kadro yönetimini görebiliyoruz. Bazen biri oynuyor, bazen diğeri. Taraftarımıza bir kez daha teşekkür ediyorum. Maçın başından sonuna kadar onlar bizleydi. Bu akşamki galibiyeti ben onlara armağan ediyorum."

Vitor Pereira'nın basın toplantısındaki açıklamaları ise şöyle:

Fenerbahçe Teknik Direktörü Vitor Pereira, Spor Toto Süper Lig'in 8. haftasında Kayserispor'u 1-0 yenerek çok önemli 3 puan aldıklarını söyledi. Pereira, maçın ardından katıldığı basın toplantısında yaptığı açıklamada, zorlu bir deplasmanda galip gelmenin önemli olduğunu belirtti.

Ligin 7. haftasında sahalarındaki Akhisar Belediyespor maçında 2 puan kaybettiklerini dile getiren Vitor Pereira, şöyle devam etti:

"İki puan kaybı bizi gerçekten çok üzdü. Liderliği de elimizden alan 2 puan kaybı oldu. Bu kayıp biraz da güven kaybına neden olmuştu. O nedenle bu maç çok zorlu bir karşılaşmaydı bizim için. Milli takımdan dönen oyuncuların akılları hala milli takımdaydı. Akıllarını kendi kulüplerine getirmeye çalıştık. Zorlu bir rakibe karşı deplasmanda oynadık. Tüm bu zorlukları düşündüğümüzde gerçekten bizim için son derece kıymetli 3 puan oldu. Çünkü rakibimizin de puana çok ihtiyacı vardı. Puan almayı çok isteyen bir rakiple karşılaştık. Çok koştular, çok mücadele ettiler, bizi fazlasıyla zorladılar. Aynı zamanda yüksek bir zeminde oynadık, bu da bizi zorlayan bir diğer etmendi."

İyi oynamadıklarını ancak kazanmayı bildiklerine dikkati çeken Portekizli çalıştırıcı, "Ama çok çalıştık, çok mücadele ettik, istediğimiz 3 puanı da aldık. Bundan çok daha iyi oynadığımız, gerçekten iyi performans gösterip sahadan puansız ayrıldığımız karşılaşmalar olmuştu. Bu akşam kalite anlamında memnun değilim ama aldığımız 3 puandan dolayı mutluyum" diye konuştu. Pereira, Van Persie'ye maçta zaman zaman forvet pozisyonunda zaman zaman da orta sahada görev verdiğini kaydetti.

"Van Persie ile kişisel problemim yok"

Robin Van Persie ile aralarındaki sorunun düzeldiğinin gözlemlendiğinin sorulması üzerine Portekizli teknik adam, şöyle konuştu:

"Van Persie ile kişisel problemim yok. Ben burada bu takımın teknik direktörüyüm ve 25 oyuncuyu yönetmek zorundayım. 25 oyuncunun fizik kondisyonunu en iyi şekilde idare edebilmek mecburiyetindeyim. Biz konuşuyoruz zaten. Aramızda sohbetler oluyor. Onun bu akşam attığı golden dolayı mutluyum. Takımı için güzel gol attı. Takım için çalıştı bu akşam ve takımına yardımcı oldu. Transferiyle ilgili gazetelerde çıkan haberlerle ilgili en ufak bilgim yok."

Vitor Pereira, UEFA Avrupa Ligi'ndeki Ajax ve ardından Galatasaray ile yapacakları maçlarda Kayserispor karşısındaki performanslarının üstünde olacaklarını söyledi. Portekizli teknik direktör, milli takımlardan oyuncularının sakat dönmesinden de yakındı. Vitor Pereira, henüz forma şansı bulamayan Gökhan Gönül'ün hazır olduğunu belirterek, bu oyuncudan yararlanmaya başlayacaklarını kaydetti. Pereira, Türkiye'de oyuncuların çok duygusal olduklarını gözlemlediğini belirterek, bunun sonucunda da maçlarda istenmeyen gerginliklerin oluştuğunu sözlerine ekledi.