''Kimse kaybettiğimizi söyleyemez''

''Kimse kaybettiğimizi söyleyemez''

Galatasaray Teknik Direktörü Jan Olde Riekerink, Eskişehirspor maçının ardından açıklamalarda bulundu.

Galatasaray'ın geçici teknik direktörü Jan Olde Riekerink, deplasmanda 4-3 mağlup oldukları Eskişehirspor maçının ardından ilginç açıklamalarda bulundu.

Jan Olde Riekerink'in maç sonu ilk açıklamaları şöyle:

"Burada kaybetmemiz kötü oldu. 90 dakika maçın genelinde orta sahada kaybettiğimiz bir savaş vardı. İlk 20 dakika iyi başladık, Bilal güzel bir gol attı. Ondan sonra benim dışarıda gözlemlediğim nokta, pozisyon hataları yapmamızdı. Kanatlarımız Yasin ve Emre çok içeri girdi. Podolski, Umut'a çok yakın oynamaya başladı. Böyle olunca otomatikman orta sahayı kaybettik. Bu yüzden maçın genelinde probleme bakarsak, problem geçişlerde yaşandı. Özellikle orta sahamızın durumu. İkinci yarı değişiklik yaptık, Emre'yi Lucas'ın arkasına koyduk. Orta sahayı kontrol etmek için bunu yaptık. İkinci golde Emre'nin güzel bir pası vardı. Yediğimiz gollerde kolay top kayıplarını görebiliriz. Yeteri kadar oyuncumuz vardı ama söylediğim gibi ofanstan defansa geçerken sıkıntılar yaşadı."

"Kimse bize savaşı kaybettiğimizi söyleyemez"

"Çok sakat oyuncumuz vardı, onlar dönecek. Belki bir mücadele kaybettik diyebiliriz. Bir cephede kaybettik. Ama kimse bize savaşı kaybettiğimizi söyleyemez. Hedef aynı şekilde devam ediyor. Yapabileceğimiz bir hedef var diye düşünüyorum."

Jan Olde Riekerink'in basın toplantısındaki açıklamaları ise şöyle:

Galatasaray Teknik Direktörü Jan Olde Riekerink, Eskişehirspor karşısında sahadan çok üzücü bir skorla ayrıldıklarını vurguladı.

Hedeflerine ulaşmak için gerekli ilk maçı kaybettiklerini anlatan Riekerink, "Normalde bizim kafamızdaki hedef için bu birinci maçtı. Ne yazık ki kötü bir başlangıç yaptık. İlk 20 dakika iyi oynadık. Golden sonra pozisyonlarımızı kaybettik. Eskişehirspor bu geçişleri iyi kullandı. Ofansif ve defansif geçişlerimizi avantaja çevirdiler" şeklinde konuştu.

Jan Olde Riekerink, bir gazetecinin "Göreve geldikten sonra Galatasaray'ı nasıl buldunuz, Galatasaray neden bu durumda?" sorusuna, şu yanıtı verdi:

"Hoca değişimleri çok çabuk etki göstermez. Tam takım olarak baktığımızda toplam 4 antrenman yaptık. Ben buraya yeni geldim. Geçmişle ilgili yorum yapmam doğru olmaz. Şu anki takım hakkında yorum yapayım. Takımdaki oyuncularıma ve onların kalitelerine güveniyorum. İyi işler yapacağımızı, iyi yönde ilerleyip hedefimize ulaşacağımızı görebiliyorum. Takım içinde gayet kaliteli oyuncularımız var. Futbolun bazı temel kuralları üzerine gidip iyi hale getirmeliyiz. İlk 4'e gireceğimizi düşünüyorum. Bu kalitemiz var. Bu maçı kaybetmemiz üzücü bir durum oldu. Olumsuz tarafları da görüyorum. Bu kaliteli oyuncuları en iyi şekilde kullanmaya odaklanmamız gerekiyor."