''Üçüncü kupayı da istiyoruz''

''Üçüncü kupayı da istiyoruz''

Hamza Hamzaoğlu ve Kaptan Selçuk İnan, Bursaspor ile oynanacak Süper Kupa maçı öncesi düzenlenen basın toplantısında açıklamalarda bulundu.

TFF Süper Kupa maçında yarın Bursaspor ile karşılaşacak Galatasaray'da teknik direktör Hamza Hamzaoğlu, kağıt üzerinde rakiplerine göre biraz daha şanslı olduklarını belirterek, "Geçtiğimiz sezonu iki kupayla tamamladık. İnşallah bunu üçüncüsüyle taçlandırırız" dedi.

Osmanlı Stadı'nda yarın oynanacak TFF Süper Kupa maçı öncesi her iki takımın teknik direktörleri Hamza Hamzaoğlu ve Ertuğrul Sağlam ile takım kaptanları Selçuk İnan ile Ozan İpek, JW Marriott Hotel'de ortak basın toplantısı düzenledi.

Centilmenlik mesajlarının verildiği toplantıda Galatasaray Teknik Direktörü Hamzaoğlu, yarın sadece futbolun konuşulduğu, izleyenlerin keyif aldığı bir maç oynanmasını temenni etti.

Hamza Hamzaoğlu, geçen sezonu Ziraat Türkiye Kupası'nda Bursaspor'u yenerek tamamladıklarını hatırlatarak, "Sezona yine Bursaspor maçıyla 'merhaba' diyeceğiz. Bursaspor gibi iyi bir takıma, iyi oyunculara karşı yarın çok güzel bir maç olacağını düşünüyorum. Süper Kupa bizim için çok anlamlı. Çünkü geçtiğimiz sezonu iki kupayla tamamladık. İnşallah bunu üçüncüsüyle taçlandırırız" diye konuştu.

Kadrolarını koruduklarına dikkati çeken Hamza Hamzaoğlu, "Takviyeler ile daha da güçlendik. Kağıt üzerinde biraz daha şanslı gözüküyoruz. Ancak yarın her şeye rağmen iyi bir takıma karşı oynayacağız. Rakibimizin bazı eksikleri olabilir ama mücadele olarak geçen seneki Bursaspor'dan aşağıda kalacaklarını düşünmüyorum. İşimizin yarın zor olduğunun farkındayız. Seyir zevki yüksek, kaybedenin kazananı tebrik edeceği güzel bir maç olacağını düşünüyorum" değerlendirmesinde bulundu.

Hamza Hamzaoğlu, yeni transferlerden Lionel Carole'ün neden kadroya alınmadığının sorulması üzerine ise şöyle devam etti:

"Carole geldiği günden beri performansını yükselterek devam eden bir oyuncumuz. Ancak 18 kişilik kadroyla gelmek zorundayız. Sadece Carole değil, Sercan, Rodriguez ve sakat oyuncularımız da İstanbul'da kaldı. Bunu 18 kişilik kadroyu düşünerek yaptık. Carole önümüzdeki maçlarda diğer oyuncularımız gibi bize çok katkı sağlayacak. 'Sadece Carole'ü niye almadınız?' demek çok doğru değil. Diğer oyuncularımıza haksızlık yapmış oluruz."

"Savunmayla ilgili araştırmalarımız sürüyor"

Büyük camialarda taraftarların yıldız transfer beklentisini normal karşıladığını belirten Hamza Hamzoğlu, Fatih Terim ile başlayan Mancini ve Prandelli ile devam eden süreçte ihtiyaç duyulan bölgelere takviyelerin yapıldığını kaydetti.

Hamza Hamzaoğlu, elindeki kadroyu yeterli buldukları için çok fazla transfere ihtiyaç duymadıklarını dile getirerek, "Geçen sezon iki kupa kazandık. Sadece eksik olan bölgelerimizi güçlendirdik. İsimler çok önemli değil, sahada Galatasaray takımı her zaman kendini hissettirecek. Taraftarların beklentilerini doğal karşılıyorum ama bizi anlayışla karşılayacaklardır" ifadelerini kullandı.

Savunmada yaşanan sakatlıklara dikkati çeken Hamza Hamzaoğlu, sözlerini şöyle tamamladı:

"Transferin son gününe kadar kadromuzu güçlendirecek her oyuncuyu alabiliriz. Defans bölgemizdeki oyuncularımızın sakatlıkları geçen sene uzun sürdü. Bu sene de Semih ile devam ediyor. Eğer uygun bir oyuncu bulabilirsek belki alabiliriz, kendi içimizde de çözebiliriz. Bunu değerlendireceğiz. Ay sonuna kadar vaktimiz var, araştırmalarımız sürüyor."

Selçuk İnan: "Sadece futbol konuşulsun"

Galatasaray Futbol Takımı Kaptanı Selçuk İnan da son resmi maçlarını yine Bursaspor ile oynadıklarını anımsatarak, "Güzel mücadele olmuştu. Geçen sezon almış olduğumuz iki kupa var. Yarınki hedefimiz izleyenlere güzel futbol seyrettirip üçüncüyü kupayı kazanmak" dedi.

Sahada sadece futbolun konuşulmasının üçüncü kupadan daha önemli olduğunu vurgulayan Selçuk İnan, "Özellikle izleyen insanların zevk alması için elimizden geleni yapacağız. Herkes sadece futbolun güzelliklerini, sahanın içinde yaşanmışlıkları konuşsun istiyorum" diye konuştu.

Selçuk İnan, yeni transfer Lukas Podolski ile ilgili soruya, "Dünyanın tanıdığı, çok önemli bir oyuncu. Bize çok katkı sağlayacak. Analizini Hamza hoca mutlaka yapmıştır. Hücum gücü anlamında bize çok katkı sağlayacaktır" yanıtını verdi.

Felipe Melo'nun Süper Kupa maçı kadrosuna alınmadığının hatırlatılması üzerine de Selçuk İnan, şunları kaydetti:

"Melo ile yaklaşık 4 yıldır hemen hemen her maçta oynadık. İyi bir ikili olduk, çok önemli bir oyucu. Oyunculuğu dışındaki olaylar bizi çok ilgilendirmiyor. Hamza hocanın her zaman bize söylediği bir şey var; takım oyunu oynamaya çalışıyoruz. Melo'nun yerine kim görev alırsa, mutlaka onun yaptığını yapacaktır. Bilal kendini kanıtlamış oyuncu. Oyun stilleri Melo ile uyuşmasa da çok önemli bir isim. Çok iyi anlaşacağımızı düşünüyorum. Dediğim gibi takım oyunu oynamaya çalışıyoruz. Dolayısıyla, bireysellik çok önemli değil. Çok büyük sıkıntı yaşayacağımızı tahmin etmiyorum."

Selçuk İnan, başarının istikrardan geçtiğine işaret ederek, ülke futbolunu geliştirmek için bunun sağlanması gerektiğini sözlerine ekledi.