Ahmet Cebe 'Akigo'nun vazgeçilmezi

Ahmet Cebe 'Akigo'nun vazgeçilmezi

Ahmet Cebe, "Akhisar'da aile ortamı var, burada çok mutluyum" dedi.

Almanya Krefeld doğumlu 32 yaşındaki Ahmet Cebe, Almanya'da başladığı  futbol kariyerinde Uerdingen, Schalke 04 II ve Fortuna Düsseldorf takımlarında  forma giydi. 
 
Türkiye kariyerine 2009-2010 sezonunda Denizlispor'da başlayan Ahmet  Cebe, Kardemir Karabükspor'dan sonra 2011-2012 sezonunun devre arasında Akhisar  Belediyespor'a transfer oldu. Ege temsilcisiyle PTT 1. Lig şampiyonluğu yaşan  Ahmet Cebe, kupa ve liglerde 165 maçta 13 gol kaydetti. 
 
 Süper Lig'de 99 maçı bulunan Ahmet Cebe, bu hafta forma şansı bulması  halinde 100. karşılaşmasını geride bırakacak. 
 
Ligi ilk 10 sıra içinde bitirmek istiyoruz" 
 
Ahmet Cebe, AA muhabirine yaptığı açıklamada, yeni sezon hazırlık  döneminin çok güzel geçtiğini ve eksiklerini tamamlamaya çalıştıklarını söyledi.  Bunu başardıklarına inandığını kaydeden Ahmet Cebe, şöyle konuştu: 
 
"Hazırlık maçlarında aldığımız sonuçlar önemli değil. Pazar günü Torku  Konyaspor'u yenip lige bir kez daha galibiyetle başlamak istiyoruz. Akhisar'da  aile ortamı var, burada çok mutluyum. Bu aile ortamından dolayı burada başarılı  oluyorum. Şehir olarak birliktelik var. Hepimiz yaptığımız işten zevk alıyoruz,  seyircilerimize de zevk vermeye çalışıyoruz. Herkese güzel futbol sergileyip ligi  ilk 10 sıra içinde bitirmek istiyoruz." 
 
100. lig maçına çıkacak 
 

Ahmet Cebe, Torku Konyaspor karşısında oynaması halinde 100. Süper Lig  maçını geride bırakacağını belirterek, "Umarım 100. maçım galibiyetle tamamlanır"  dedi. 
 
Türkiye'ye geldiğinde 26 yaşında olduğunu kaydeden Ahmet Cebe,  sözlerini şöyle sürdürdü: 
 
"Türkiye'ye gelişim için bazıları geç diyebilir. Geç geldim ama pişmiş  geldim. Tecrübe edindim, bir kaç şey yaşayıp geldim ve daha rahat ettim. Başarılı  olmak için malzemem vardı. Fortuna Düseldorf da beni bırakmak istemedi.  Almanya'dan geç geldiğimi düşünmüyorum. Böyle daha güzel oldu." 
 
 Ahmet Cebe, yabancı statüsünün değişmesinin ardından önemli isimlerin  transfer edildiğini belirterek, "Bizim abartılı yabancımız yok. Ligde kalite  artacak, zaten bazı isimler geldi. Lig bundan sonra daha çok zevk verecek" diye  konuştu.