Antalya'da yüzler gülüyor

Antalya'da yüzler gülüyor

Antalyaspor Kulübü Başkanı Gültekin Gencer, Çaykur Rize galibiyeti sonrası konuştu.

Spor Toto Süper Lig'de Antalyaspor, sahasında Çaykur Rizespor karşısında kazandığı 3 puanın mutluluğunu yaşıyor. Ligde alt sıralardan kurtulmak isteyen kırmızı beyazlılar, galibiyetle puanını 27'e yükseltti. Antalyaspor'da Kamerunlu golcü Samuel Eto'o'nun cezalı olması nedeniyle forma giymediği maçta, kırmızı beyazlı takımın devre arasında transfer ettiği Ömer Şişmanoğlu attığı golle takımının galibiyetinde önemli rol oynadı. Antalyaspor formasıyla ilk maçına çıkan Yekta da 90 dakika boyunca performansıyla göz doldurdu. Antalyaspor'un Çaykur Rizespor maçında ilk golünü atan Danilo da kırmızı beyazlı kulübün tarihine adını yazdırdı. Danilo, Antalyaspor'un 20 yıl mücadele ettiği Süper Lig'de 800'üncü golü kaydetti.
 
Antalyaspor Kulübü Başkanı Gültekin Gencer, galibiyet nedeniyle futbolcularını ve teknik heyeti kutladığını söyledi. Antalyaspor'un maçtaki performansıyla özlenen futbolu oynadığını dile getiren Gencer, "Geç de olsa özlenen Antalyaspor geliyor. Puan sıralamasında olmaması gereken yerden, gecikmiş bir şekilde yukarıya çıkış başladı. Bunun devamının gelmesini istiyoruz. Bu şehir alt sıralarda yer almayı hak etmiyor" dedi. 
 
Antalyaspor'un hücumundaki en etkili futbolculardan Eto'o ve Mbilla'nın maçta forma giymediğini hatırlatan Gencer, Çaykur Rizespor maçı kadrosunda kırmızı beyazlı takımın devre arasında transfer ettiği 6 futbolcunun yer aldığına değindi. Eskişehirspor maçındaki mağlubiyeti kaza olarak nitelendiren Gencer, "Artık bir sistem oturmaya başladı. Çaykur Rizespor maçını kazandığımız için mutluyum. Bu maçı unutup, önümüzdeki hafta Sivasspor maçına odaklanmalıyız. Sivas maçını kazasız geçip başka hedefler peşinde olmalıyız" diye konuştu.
 
Çaykur Rizespor kalecisi Charles Itandje'nın oyunu soğutmak için topla fazla vakit geçirdiğini savunan Gencer, maçı yöneten Volkan Bayarslan'ı eleştirdi. Gencer, şunları söyledi:
 
"Mağlup olduğumuzda değil de kazandığımızda hakem hakkında konuşmalıyız. Hakem kararlarına rağmen neticeyi futbolcularımız verdi. Hakemlerimizin dikkatli olması, tartışılır hale gelmemesi ve adil karar vermesini istiyoruz. Bu şekilde Türk futbolu adına takımın emeğine ve yapılan yatırımların karşılığına etki etmemelerini hakemlerden istiyorum."