Antalyaspor'da tartışmalı divan

Antalyaspor'da tartışmalı divan

Antalyaspor Divan Kurulu yaklaşık 100 üyenin katılımıyla toplandı. Divan kurulu başkanlığına oy birliğiyle Dündar Uluğkay seçildi.

Uluğkay açılış konuşmasında birlik ve beraberliğe dikkat çekerek, "Biz bir yumruk olmalıyız dışarda değil içeride olmalıyız. Antalyaspor 14 defa batıp 15 defa çıkmış bir kulüptür. Yeter ki birlik olalım" dedi. Kurulda söz alan Antalyaspor Vakfı Başkanı Ali Yılmaz ise Antalyaspor'un mali disiplinin yanı sıra, idari disiplininin de kaybolduğunu belirterek, Gültekin Gencer'i eleştirdi.
 
Ali Yılmaz, "Amigolarla gereğinden fazla samimiyet kurulması, Gültekin Gencer sayesinde hocalara fazla tazminat ödenmesi rekoru kırdık. Bunlar Antalyaspor'a zarar veriyor. Başkanın kongreye gitmesi, en azından güvenoyu alması gerekir" diye konuştu. Bu arada, Antalyaspor Taraftarlar Derneği Başkanı Nafiz Tanır ile divan kurulu üyesi Süleyman Turhan arasında gerginlik oluştu. Turhan kulübün ne kadar borcu olduğunu öğrenmenin hakları olduğunu ve Gültekin Gencer'e güvenmediklerini söyledi. Bunun üzerine Nafiz Tanır söz aldı. Tanır, sorulara cevap olarak, "Ben mali kongrede bunları araştırıp size söyleyeceğim" diyerek ortamı sakinleştirdi.
 
GÜLTEKİN GENCER: "HAMİ MANDIRALI'YA KARŞIYDIM
Antalyaspor Kulübü Derneği Divan Toplantı'nda konuşan Kulüp Başkanı Gültekin Gencer, takım şampiyon olmasına rağmen eleştirilere maruz kalmasının kendisini üzdüğünü söyledi. Atalyaspor camiasının içinden gelen biri olduğunu hatırlatan Bakan Gencer, "6 şampiyonlukta da vardım. İlk şampiyonlukta Balıkesir'de tribündeydim. Son şampiyonluğu da Allah bana nasip etti ki, başkanlık koltuğundaydım" dedi.
 
Yusuf Şimşek haricinde bu yıl hiçbir teknik direktörün seçimine müdahil olmadığını hatırlatan Gültekin Gencer, şöyle konuştu: "Teknik direktör seçiminde yetki Mehmet Aygün'deydi. Manisa maçına giderken 'Mağlup olursak Engin Korukır'ın görevine son veririm' dedi ve verdi. Hami Mandıralı'ya yüzde 100 karşı olmama rağmen yönetim kurulu kararı ile göreve geldi. Her ne kadar Urfa maçından önce yönetim kurulunu inandıramamama rağmen, Gaziantep BLD maçından sonra Futbol Şubesi'ni kendime bağladım ve takımdaki dargınlıkları bitirip, birlikteliği sağlayacak Antalya'nın çocuğu Yusuf Şimşek'i göreve getirdim. Antalyalı hoca getirdik ama yine de eleştirildik."
 
FAZLI ULUSAL KAMPI ARAYIP FUTBOLCULARIN KAFASINI KARIŞTIRDI
Antalya'da Antalyaspor'un Süper Lig'e çıkmasını istemeyen ciddi bir kitle olduğunu iddia eden Başkan Gencer, konuşmasını şöyle sürdürdü:
"Antalyaspor galibiyetler almaya başlayınca Orduspor maçı sık sık gündeme getirildi. Hepinizin evladı dediği Fazlı efendi (Fazlı Ulusal) Alanyaspor maçı öncesinde kamptaki oyuncuları arıyor. Akıllarını karıştırıyor. Şunu unutmayın bu yönetim kurulu geçen yıl 6 milyon TL, bu sezon 8.5 milyon TL geri dönüşsüz para koydu bu kulübe. 10 milyon lira da geri dönüşlü para koydu. Varsa babayiğit çıksın yapsın bu şekilde."
 
KULÜBE SENELİK EN AZ 10 MİLYON TL'LİK GELİR SAĞLADIK
Stadın inşaatını bizzat durdurduklarını ve ticari alanlar yarattıklarına vurgu yapan Başkan Gencer, inşaatın uzamasının sebebinin kendileri olduğunu belirtti. Stat inşaatında 14 bin metrekare ticari alan çıkarttıklarını ifade eden Başkan Gültekin Gencer, 10 milyon TL'den az olmamak kaydıyla senelik gelir yarattıklarına inandıklarını vurguladı. Başkan Gencer, Antalyaspor menfaatleri doğrultusunda gitmeleri gerektiği takdirde gideceklerini de sözlerine ekledi.
 
GENCER, YILDIZ TRANSFERLERİN KASASINI AÇIKLADI
Antalyaspor Kulübü Başkanı Gültekin Gencer, Samuel Eto'o'nun sponsorunun İati'nin sahibi Levent Aydın ve Antalya Mermer'in sahibi Emin Gülmez olduğunu açıkladı. Gencer, Ronaldinho'nun da sponsorlarının hazır, Afellay'in ise kendilerinden haber beklediğini söyledi.
Başkan Gültekin Gencer, kulüp binasında gazetecilere yaptığı açıklamada, yıldız oyunculardan Samuel Eto'o'da herhangi bir sorun kalmadığını açıkladı. Başkan Gültekin Gencer, Kamerunlu oyuncunun Sampdoria kulübü ile ilişkisi kalmadığına dair belgeyi aldığını ve bu belgenin kendilerine ulaştığını ifade ederken, "Eto'o çok kısa bir zamanda Antalya'ya gelecek ve kendisini kulübümüze kazandıracağız" dedi.