Beşiktaş 3 puanı tek golle kazandı

Beşiktaş 3 puanı tek golle kazandı

Spor Toto Süper Lig'in 7. hafta mücadelesinde Kayserispor, kendi sahasında Beşiktaş'ı konuk etti: 0-1

Spor Toto Süper Lig'in 7. hafta mücadelesinde Beşiktaş, deplasmanda Kayserispor'u Ömer Şişmanoğlu'nun golüyle yendi ve hafta içi oynayacağı Napoli maçı öncesi moral kazandı.
 
Süper Lig'in 7. haftasında Beşiktaş, Kayserispor'a konuk oldu.
 
Beşiktaş, Kadir Has Stadyumu'nda maça etkili başlayan taraf oldu. 38. dakikada Aboubakar, 38. dakikada kaleciden seken topu altı pasın içerisinden auta göndererek büyük fırsat tepti. İlk yarı da golsüz eşitlikle sona erdi.
 
İkinci yarıya yine Beşiktaş tempolu başladı. Aboubakar'ın yerine dahil olan Quaresma'yla ataklarını arttıran Beşiktaş, oyuna 63. dakikada giren Ömer Şişmanoğlu'yla 66. dakikada golü buldu. Bu golle moral bulan siyah beyazlı ekip, maçın sonuna kadar gol aradı fakat başka gol bulamadı.
 
90+3'de Mabiala kırmızı kartla oyun dışında kalırken, karşılaşma da Beşiktaş'ın 1-0'lık üstünlüğüyle sona erdi.
 
Bu sonuçla Beşiktaş puanını 17 yaparak maç fazlasıyla liderlik koltuğuna oturdu. Kayserispor ise 5 puanda kaldı.

Maçtan notlar
 
Spor Toto Süper Lig'in 7. haftasında Kayserispor'a  konuk olan Beşiktaş'ın teknik direktörü Şenol Güneş, geçen haftaki Çaykur  Rizespor maçına göre ilk 11'de iki değişiklik yaptı. 
 
Tecrübeli teknik direktör, ligin 6. haftasında deplasmanda 1-0  kazanılan Çaykur Rizespor maçında ilk 11'de görev verdiği Ömer Şişmanoğlu ile  Olcay Şahan'ın yerine Vincent Aboubakar ve Anderson Talisca'yı görevlendirdi.
 
Savunmayı değiştirmeyen Güneş, ön liberoda Atiba Hutchinson'ı  oynatırken, orta saha kurgusunu Necip Uysal, Talisca ve Tolgay Arslan'dan  oluşturdu.
 
Cenk Tosun ile Aboubakar ilk 11'de
 
Şenol Güneş, Kayserispor karşısında Cenk Tosun ile Aboubakar'ı beraber  oynattı.
 
Siyah-beyazlıların forvet oyuncuları, bu sezon ilk kez birlikte ilk  11'de şans buldu.
 
Beşiktaş'ta Gökhan İnler, Oğuzhan Özyakup, Aras Özbiliz, Olcay Şahan,  Atınç Nukan ve Utku Yuvakuran kadroda yer almadı.
 
Siyah-beyazlılarda Kayserispor karşısında Tolga Zengin, Luiz Rhodolfo,  Adriano Correia, Gökhan Gönül, Ricardo Quaresma, Kerim Frei ve Ömer Şişmanoluğu  yedek soyundu.
 
Atiba Hutchinson, 100. maçına çıktı
 
Beşiktaş'ın tecrübeli futbolcusu Atiba Hutchinson, Kayserispor  karşılaşmasıyla siyah-beyazlı formayla Süper Lig'deki 100. maçına çıktı.
 
Ligde daha önce 99 maç yapan Hutchinson, 5 de gol kaydetmişti.
 
Kayserispor'da 3 değişiklik
 

Kayserispor Teknik Direktörü Hakan Kutlu ise ligde bundan önce  oynadıkları Kasımpaşa maçına göre Beşiktaş karşısında ilk 11'de üç değişikliğe  gitti.
 
Kutlu, kart cezalısı orta saha oyuncusu Samba Sow'un yanı sıra Anıl  Karaer ve Traore'nin yerine ilk 11'de Ufuk Budak, Srdan Mijailovic ve Umut  Bulut'a şans verdi.
 
Genç teknik adam, Vedat Karakuş, Erkam Reşmen, Anıl Karaer, Umut  Sönmez, Murat Duruer, Traore ve Mert Ilıman'ı da 18 kişilik kadroya aldı.
 
Tribünler boş kaldı

 
Kayserispor ile Beşiktaş arasında oynanan maça futbolseverler fazla  ilgi göstermedi.
 
Yaklaşık 33 bin seyirci kapasiteli Büyükşehir Belediyesi Kadir Has  Stadı'nda boşluklar göze çarptı.
 
Beşiktaşlı taraftarlar, kendilerine ayrılan misafir tribünü büyük  oranda doldururken, Kayserispor tribünlerindeki boşluklar dikkati çekti.
 
Karşılaşmanın biletleri 100 ve 200 liradan satışa sunulmuştu.

KAYSERİSPOR: 0 - BEŞİKTAŞ: 1

Stat: Büyükşehir Belediyesi Kadir Has
Hakemler: Hüseyin Göçek, Mustafa Emre Eyisoy, Kemal Yılmaz
 
Kayserispor: Muammer Yıldırım, Levent Gülen, Kana Bıyık, Mabiala, Ufuk  Budak, Mijailovic, Kubilay Sönmez (Dk. 72 Umut Sönmez), Deniz Türüç, Nakoulma,  Umut Bulut (Dk. 79 Traore), Welliton
 
Beşiktaş: Fabricio, Beck, Marcelo, Tosic, Caner Erkin, Necip Uysal,  Hutchinson, Tolgay Arslan (Dk. 62 Ömer Şişmanoğlu), Talisca (Dk. 82 Adriano),  Aboubakar (Dk. 46 Quaresma), Cenk Tosun
 
Gol: Dk. 67 Ömer Şişmanoğlu (Beşiktaş)
Kırmızı kart: Dk. 90+2 Mabiala (Kayserispor)
Sarı kartlar: Dk. 15 Hutchinson (Beşiktaş), Dk. 72 Deniz Türüç, Dk. 80  Kana Bıyık (Kayserispor)

İŞTE MÜTHİŞ MAÇIN ÖZETİ
Diğer sayfada...

[PAGE]

 

 

90. DK: Kayserispor yarı alanının ortalarında sol kanatta Cenk Tosun'a kayarak sert müdahalede bulunan Larrys Mabiala, ikinci sarı karttan kırmızı kart görerek oyundan ihraç ediliyor.

90. DK: Karşılaşmanın sonuna en az 4 dakika ilave ediliyor.

89. DK: Sol kanattan Deniz Türüç'ün yaptığı orta ile arka direkte buluşan Prejuce Nakoulma, topu istediği gibi kontrol edemiyor ve top oyun alanının dışına çıkıyor.

80. DK: Ceza sahası yayının hemen dışında sol çaprazda Cenk Tosun'a sert müdahalede bulunan Jean-Armel Kana-Biyik, sarı kart görüyor.

79. DK: Kayserispor, bu dakikada karşılaşmadaki ikinci oyuncu değişikliği hakkını Umut Bulut'un yerine Alain Traore'yi oyuna alarak kullanıyor.

74. DK: Deniz Türüç'ün pası ile ceza sahası yayının hemen dışında topla buluşan Umut Sönmez'in yerden çektiği şut kaleci Fabricio Agosto'da kalıyor.

67. DK: Beşiktaş'ı 1-0 öne geçiren golde asisti yapan isim Andreas Beck oluyor.

67. DK: GOOOLL!! Beşiktaş, Ömer Şişmanoğlu'nun attığı golle 1-0 öne geçiyor. Ceza sahasının hemen dışında sağ çaprazda topu Prejuce Nakoulma'dan kapan Andreas Beck, bekletmeden yerden pasını altıpasın hemen dışında sol çaprazda bulunan Ömer Şişmanoğlu'na veriyor. Ömer Şişmanoğlu'nun çektiği şut Umut Bulut'un müdahalesine rağmen ağlarla buluşuyor.

62. DK: Ricardo Quaresma'nın pası ile sağ kanatta topla buluşan Andreas Beck'in ortasını Levent Gülen uzaklaştırıyor.

57. DK: Prejuce Nakoulma'nın yerden pası ile ceza sahası dışında sağ çaprazda buluşan Deniz Türüç'ün çektiği şut Caner Erkin'den dönüyor.

53. DK: Welliton Soares'in yerden pası ile ceza sahasının hemen dışında sol çaprazda topla buluşan Prejuce Nakoulma için ofsayt bayrağı kalkıyor.

50. DK: Ceza sahası yayının hemen dışında topla buluşan Prejuce Nakoulma, Dusko Tosic'ten sıyrıldıktan sonra şutunu çekiyor ancak top üst direğe de çarpıp oyun alanının dışına çıkıyor.

47. DK: Sol kanattan kazanılan köşe vuruşunda topun başına Ricardo Quaresma geçiyor. Quaresma'nın ortasını ön direkte Kayserispor savunması kafayla uzaklaştırıyor.

46. DK: Beşiktaş, ikinci yarıya oyuncu değişikliği yaparak başlıyor. Vincent Aboubakar oyundan çıkarken yerine Ricardo Quaresma giriyor.

46. DK: İkinci yarı Cenk Tosun'un yaptığı santra vuruş ile başlıyor.


45. DK: Hüseyin Göçek'in düdüğü ile karşılaşmanın ilk yarısı 0-0 sona eriyor.

43. DK: Atiba Hutchinson'ın pası ile sol kanatta topla buluşan Caner Erkin'in ortasını kaleci Muammer Yıldırım yumruklayarak uzaklaştırıyor.

39. DK: Kubilay Sönmez'in pası ile ceza sahasının hemen dışında sol çaprazda topla buluşan Prejuce Nakoulma, Andreas Beck ile girdiği ikili mücadelede yerde kalıyor ve penaltı bekliyor ancak hakem Hüseyin Göçek, karşılaşmayı devam ettiriyor.

35. DK: Kaleciden dönen topla altıpas içerisinde bomboş pozisyonda buluşan Vincent Aboubakar'ın çektiği şut kaleci Muammer Yıldırım'ın ayaklarına çarpıp kornere çıkıyor.

34. DK: Sağ kanattan Caner Erkin'in yaptığı orta ile ön direkte buluşan Cenk Tosun'un kafa vuruşu kaleci Muammer Yıldırım'dan dönüyor.

33. DK: Larrys Mabiala'nın Anderson Talisca'ya yaptığı faulün ardından ceza sahasının hemen dışından sol çaprazdan kazanılan serbest vuruşta topun başına Cenk Tosun geçiyor. Cenk Tosun'un çektiği şut baraja çarpıp kornere çıkıyor.

31. DK: Umut Bulut'un orta sahadan gönderdiği uzun pasla sol kanatta buluşan Welliton Soares için ofsayt bayrağı kalkıyor.

28. DK: Kaleciden dönen topla ceza sahası içerisinde sol çaprazda bomboş pozisyonda buluşan Welliton Soares, şutunu istediği gibi çekemiyor ve top farklı şekilde yandan dışarı çıkıyor.

28. DK: Hızlı gelişen Kayserispor atağında orta sahada topla buluşan Deniz Türüç, Dusko Tosic'ten sıyrıldıktan sonra ceza sahası yayı içerisinden şutunu çekiyor ancak top kaleci Fabricio Agosto'dan dönüyor.

17. DK: Anderson Talisca'nın ceza sahası yayının hemen dışından çektiği şut kaleci Muammer Yıldırım'dan dönüyor.

15. DK: Hızlı gelişen Kayserispor atağını orta sahada Prejuce Nakoulma'ya kayarak faul yaparak kesen Atiba Hutchinson, sarı kart görüyor.

15. DK: Savunmadan seken topla ceza sahasının hemen içerisinde sol çaprazda topla buluşan Cenk Tosun'un gelişine yerden çektiği şutu kaleci Muammer Yıldırım kurtarıyor.

14. DK: Cenk Tosun'un yerden pası ile sol kanatta topla buluşan Caner Erkin'in ortası kaleci Muammer Yıldırım'da kalıyor.

7. DK: Kayserispor yarı alanının ortalarında topla buluşan Anderson Talisca, ara pasını Vincent Aboubakar'a göndermek istiyor ancak son anda araya giren Larrys Mabiala tehlikeyi uzaklaştırıyor.

3. DK: Deniz Türüç'ün Necip Uysal'a yaptığı faulün ardından sağ kanattan kazanılan serbest vuruşta topun başına Anderson Talisca geçiyor. Talisca'nın ortasını Levent Gülen uzaklaştırıyor.

1. DK: Karşılaşma Kayserisporlu futbolcuların santra vuruşu ile başlıyor.

-Beşiktaş'ta Dusko Tosic, bu maçta sarı kart görmesi durumunda gelecek hafta Antalyaspor karşılaşmasında forma giyemeyecek.

-Kayserispor'da Levent Gülen ve Kubilay Sönmez, sarı kart cezası sınırında bulunan isimler.

-14 golle ligin en çok gol atan 2 takımından biri olan Beşiktaş'ta ise en golcü isim 5 golle Cenk Tosun. Cenk Tosun aynı zamanda yaptığı 2 asistle bu alanda da takımının lideri. Anderson Talisca da 1'i Şampiyonlar Ligi'nde olmak üzere bu sezon resmi maçlarda 2 gol kaydetti.

-6 maçta rakip filelere 8 gol bırakan Kayserispor'un en golcü ismi 5 golle Welliton Soares. Deniz Türüç de yaptığı 3 asistle dikkat çeken bir diğer isim.

-Beşiktaş ise 6 maçta 4 galibiyet ve 2 beraberlik elde ederken topladığı 14 puanla ligde 2. sırada yer alıyor.

-Geride kalan 6 haftada 1 galibiyet, 2 beraberlik ve 3 mağlubiyet elde eden Kayserispor, topladığı 5 puanla ligde 15. sırada yer alıyor.

-Geçen sezon ligde oynanan her iki karşılaşmayı da Beşiktaş kazanmıştı. Kendi sahasındaki maçı 4-0 kazanan Beşiktaş, deplasmandaki maçtan da 2-1'lik skorla galip ayrılmıştı.

-İki ekip daha önce 46 kez karşı karşıya gelirken bu maçların 25'ini Beşiktaş, 13'ünü Kayserispor kazandı, 8 karşılaşma ise beraberlikle sonuçlandı. Bu maçlarda atılan gol sayılarında da siyah-beyazlı ekibin 66-42 üstünlüğü bulunuyor.

-Konuk ekip Beşiktaş'ta ise sakatlıkları bulunan Veli Kavlak, Oğuzhan Özyakup ve Gökhan İnler'in yanı sıra Olcay Şahan, Atınç Nukan ve Aras Özbiliz, maç kadrosunda yer almayan isimler.

-Kayserispor'da kırmızı kart cezalısı Samba Sow ile sakatlığı bulunan kaleci Ali Ahamada, bu karşılaşmada forma giyemeyecek.

-Spor Toto Süper Lig'in 7. hafta mücadelesinde Kayserispor, kendi sahasında Beşiktaş'ı konuk ediyor. Saat 17:00'da başlayacak müsabakayı Hüseyin Göçek yönetecek.