Bursaspor gençlerini kazanıyor

Bursaspor gençlerini kazanıyor

Bursaspor, gençler liglerinde göze çarpan oyuncularını gelecek seneye hazırlayacak.

Avrupa iddiasının bitmesinin ardından Bursaspor’da taraftarların, ‘gençleri oynat’ tezahüratlarından sonra U19 genç milli takım kadrosunda yer alan isimlerden Kubilay Kanatsızkuş, Galatasaray karşılaşmasıyla lig heyecanı yaşadı. Galatasaray ve Osmanlıspor karşılaşmasında da Mert Örnek, forma giydi. Mert, bu sezon 3’üncü defa ligde oynama şansına sahip oldu..

Bursaspor teknik direktörü Hamza Hamzaoğlu, Osmanlıspor karşılaşmasında 26 Haziran 1997 doğumlu Emirhan Aydoğan’ı da 83’üncü dakikada oyuna aldı. U18 milli takım kadrosunun değişmez isimlerinden biri olan Emirhan, U16 ve U17 milli takımlarında 42 maçta oynadı. Hamza Hamzaoğlu, yine alt yapıda yer alan savunma oyuncusu Furkan Emre Ünver ve Furkan Solayp’rde maç kadrosuna alınca Bursaspor’un Osmanlıspor maçı kadrosunda alt yapıdan yetişen tam 5 futbolcu girmiş oldu.

Oynattığı genç oyuncularının performansını beğenen Hamza Hamzaoğlu, “Onlar deneyim kazandıkça takıma ileride daha fazla yararlı olacak. Bursaspor olarak çok iyi ve başarılı altyapımız var. Özellikle U21 takımındakiler yararlı oluyor. Öncelikle teknik sorumluları Turhan Şen ve diğer antrenörleri kutluyorum” dedi.