Eskişehirspor'da Mesut Hoşcan yeniden başkan

Eskişehirspor'da Mesut Hoşcan yeniden başkan

Eskişehirspor genel kurulunda Mesut Hoşcan, yeniden başkanlığa seçildi.

Eskişehirspor genel kurulunda Mesut Hoşcan, yeniden başkanlığa seçildi.
 
Toplam 395 delegenin imzasıyla yeterli çoğunluk sağlanarak başlanan  toplantıda, Genel Kurul Divan Başkanlığı'na Necat Banaz, seçildi.
 
Eskişehirspor Kulübü Başkanı Mesut Hoşcan, son üç seçimin, yeterli  çoğunluk sağlanarak ilk günde gerçekleştirilmesinden dolayı kongre  üyelerine teşekkür etti.
 
Eskişehirspor'un zor bir süreçten geçtiğini vurgulayan Hoşcan, "Mayıs  2015'te güzel bir kongreden sonra, yola çıktığımız andan itibaren olumsuzluklar  yaşadık. Lig başlamadan kongre sesleri yükseldi. İki kez seçimle gelmiş bir  başkan ve yönetim olarak bize yapılan olumsuz eleştirileri kınıyorum. İtibarsızlaştırmanın ve bununla birlikte ben ve arkadaşlarımı istifaya davet  etmenin, kulübe ve camiaya zarar verdiğini herkes görüyor. Yeniden kongre  istenmesi üzerine karar aldık" diye konuştu.
 
Hoşcan, takımın motivasyonunun bozulmaması için kongrenin devre  arasında yapıldığını belirterek, şunları söyledi: "Kasım ayının başından beri kongre ve istifamızı isteyenlerin aday  olmak için yaptığı görüşmeleri ve toplantıları herkesin takdirine bırakıyorum.  Bugün bakıyorum, bu konuşan kişilerin burada olmadığını görüyorum. Aday olmayı  düşünmüyorduk. Bu söylemleri kamuoyuyla paylaştık. Aday olacağını söyleyen, basın  önünde kamuoyunu farklı yönlendirenlerin, kongrede aday olmamasını esefle kınıyorum. En büyük zararı kendi kendimize veriyoruz. Eskişehirspor camiasının  birlik ve beraberlik içinde olmasını istedik."
 
"Kimseyle kavga içinde olmayacağım"
 
Hoşcan, Eskişehirspor'un en önemli sorununun kaynak yaratmak olduğunu  dile getirdi.
 
Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) ve sponsor gelirleriyle büyük bir  borcu ödemeye çalıştıklarının altını çizen Hoşcan, "Varlık yaratamadık. Borcu  döndürmek için büyük mücadele ettik. Buna devam edeceğiz. Sportif başarı olmadığı  müddetçe kimse hiçbir şeye bakmıyor. Sorunları çözmeye yönelik kimsenin yorumu  yok. Kimseyle kavga içinde olmayacağım. Birleştirici olmak zorundayım.  Taraftarıma Torku Konyaspor maçından önce başlattıkları kampanyadan dolayı  teşekkür ediyorum" şeklinde konuştu.
 
Hoşcan, transfer çalışmalarına da değinerek, "Şu anda iki stoper, bir orta saha transferi bitmiştir. Kavganın değil uzlaşmanın olduğu bir ortamda,  ortak hareket edilmesi gerekiyor. Dün takımıma, kongre süreci olmasına rağmen  para ödemiş bir başkan olmaktan gururluyum. Eskişehirspor'u zor durumdan  kurtarmak için kenetlenelim" ifadelerini kullandı.