Grosskreutz’un arkadaşı yokmuş !

Grosskreutz’un arkadaşı yokmuş !

Kevin Grosskreutz’un kimseyle iletişime geçmediği ve içine kapalı bir yaşam sergilediği, bu ruhsal çöküntü yüzünden gitmek istediği ortaya çıktı...

Galatasaray’da Kevin Grosskreutz depremi yaşanırken Alman oyuncuyla ilgili bir ayrıntı daha ortaya çıktı. Cim-Bom’un transferin son günü Borussia Dortmund’tan kadrosuna kattığı ama FIFA’ya gönderilen evraklardaki imza eksikliği nedeniyle lisansını çıkaramadığı tecrübeli futbolcunun daha oynamaya başlamadan ayrılık kararı almasının yankıları sürüyor. Grosskreutz’un 3 aydır takım içinde kimseyle konuşmadığı ve adeta yalnızları oynadığı belirtildi.
 
Teknik Direktör Mustafa Denizli’ye ülkesinden ve ailesinden uzakta olduğu için geri dönmek istediğini söyleyen ama diğer taraftan da bu çıkışı tecrübeli hocanın antrenman programını değiştirmesinden sonra dile getiren Grosskreutz’un takımda tek bir dostunun dahi bulunmadığı belirlendi. Podolski’nin dışında Almanca bilen çok sayıda futbolcunun bulunmasına karşın Grosskreutz’un kimseyle iletişime geçmediği ve içine kapalı bir yaşam sergilediği dile getirildi. Hamzaoğlu döneminde de ruhsal olarak çöküntü yaşayan ve bu nedenle haftanın en az 2 günü ülkesine gitmesine karar verilen Grosskreutz’un ayrılmayı kafasına koymasında Florya’da kimseyle diyalog kuramamasının çok etkili olduğu ifade ediliyor.
 
Florya çıkarması
Diğer taraftan Başkan Dursun Özbek ile Genel Sekreter Fatih İşbecer dün Isviçre ziyaretinden önce Florya’ya giderek bu konuyu değerlendirdiler. Denizli ile görüşen Özbek ile İşbecer, Grosskreutz’un kararına saygı duyarken, Galatasaray’ın bu işten zararlı çıkmaması için konu üzerinde hassasiyetle duracak. Oyuncunun menajerinden Galatasaray’ın istediği bonservis parasını karşılayacak bir teklif getirmesi istenecek.
 
Bu arada Grosskreutz eşyalarını toplayarak ülkesine döndü.
 
‘Faydasız ve yalnız hissetti’

Transfer hikayesi sorunlarla geçen Kevin Grosskreutz’un ayrılığa kadar varan hikayesi Alman basınında geniş yer buldu. Söz konusu kararla ilgili geniş bir haber yapan Welt.de sitesi gerekçeleri sıraladı.

Kevin Grosskreutz’un takımdan ayrı kalmasının esas gerekçe olduğu belirtilerek, “Başarıdan uzak kaldı. Kendini faydasız ve yalnız hissetti. Galatasaray ile antrenmanlara çıkmasına rağmen takım arkadaşları kampa ya da deplasmana gittiğinde kenara çıkıyordu. Eğer bir oyuncu takıma adapte olamazsa nasıl kendini oraya ait hisseder? Ayrıca arkadaşları oynuyorken, Grosskreutz, İstanbul’da bir yerde geziyor ya da kafeteryada oturuyor” denildi.
 
27 yaşındaki oyuncunun futbol dünyasında sıkça karşılaşılan ‘homesick’ yani ev hasreti sıkıntısı çektiği de vurgulanırken, “Grosskreutz, basit biridir ve futbola tutkundur. Eğer futboldan uzak kalırsa bir anda düşebilir. Şu an aile özlemi çekiyor” denildi.

Milliyet