Pereira'dan denge politikası

Pereira'dan denge politikası

Sezona iki golcü ile devam etmek zorunda kalan Pereira, bunun sıkıntısını yaşasa da krizi fırsata çevirdi.

Şu ana kadar 31 maça çıkan Fernandao 16, 27 maçta görev alan Van Persie ise 12 gol atarak takımın yükünü birlikte sırtladı.

Fenerbahçe Teknik Direktörü Vitor Pereira, takımın iki golcüsü Van Persie ve Fernandao arasındaki rekabeti oldukça iyi kullanıyor.

Üçüncü bir golcüsü olmayan Portekizli hoca, bunun sıkıntısını yaşasa da krizi fırsata çevirmeyi bildi. Şu ana kadar 31 resmi maça çıkan Fernandao 16, 27 maça çıkan Van Persie ise 12 gol atarak takımın yükünü birlikte sırtladı.

Sürekli oynamak isteyen Van Persie ile sezon başında yaşadığı sıkıntıya rağmen geri adım atmayan Portekizli çalıştırıcı, ne Fernandao’dan ne de Hollandalı yıldızdan vazgeçti. İki golcüye de formayı verirken adil oldu ve belli kriterler gözetti. Bunların ilki fiziksel durumdu. Geçen sezonun gol kralı olan Fernandao’nun herhangi bir problemi bulunmuyordu. Daha hazır olan Brezilyalı yıldız ile sezona girildi. Bu süreçte oyuna sonradan giren Van Persie de her hafta kendini bulmaya başladı.

İkinci önemli konu form durumuydu. Attıkları ya da kaçırdıkları goller önemliydi. O an kim formdaysa Pereira onu oynattı. Morali ve özgüveni yerinde olan hep ilk tercih oldu.

Rakibe göre tercihler de önemli ölçüydü. Fenerbahçe kendi oyununu oynamaya çalışsa da rakibin oyun anlayışına göre de Pereira, golcü tercihinde bulundu.

Bunun son örneği Eskişehirspor deplasmanında yaşandı. Giresunspor maçında iki müthiş gol atan ve sakatlığın etkisinden kurtulmaya başlayan Van Persie yerine Fernandao görev aldı. Soğuk hava, yağış olasılığı ve zeminin ağırlaşma ihtimalini düşünen Pereira, Van Persie’nin bu maçta fizik açıdan etkisiz kalacağını hesap ederek, daha güçlü olan Fernandao’yu sahaya sürdü. Pereira bu tercih ve kriterleri ile kulübede oturttuğu golcüsünden de oyuna girdiğinde katkı aldı. Van Persie ya da Fernandao sonradan girdikleri birçok maçta katkı yapıp kritik goller kaydetmeyi başardı.

Milliyet