Şenol Güneş neşteri vurdu!

Şenol Güneş neşteri vurdu!
Güncelleme:

Beşiktaş’ın yeni teknik direktörü Şenol Güneş, Montero ve Welinton’ın biletini keserken yönetimden devre arasında en az 2 stoper takviyesi istedi.

Beşiktaş, Ziraat Türkiye Kupası 4. eleme turunda çarşamba günü TFF 2. Lig ekiplerinden Serik Belediyespor’u konuk edecek. Beşiktaş pazar günü ise Antalyaspor’la Dünya Kupası arasından hemen önce son maçını oynayacak. Oynanacak iki müsabakada teknik direktör Şenol Güneş, savunma hattının performanslarını masaya yatıracak. Savunmaya en az bir stoper takviyesi yapmayı düşünen teknik direktör Şenol Güneş, Serik Belediyespor ve Antalyaspor’la oynanacak karşılaşmalardan sonra kesin kararını verecek. Bu maçlarda olumsuz performans sergileyen oyuncuların forma şanslarının bir hayli azalacağı ifade edildi. Hatta ara transferde bu oyuncularla yolların ayrılmasının bile gündeme gelebileceği ileri sürüldü. Kartal’da teknik heyetin raporuna göre Welinton ve Montero’nun devre arasında takımdan ayrılabilecekleri öğrenildi. Welinton’un bonservisle birlikte bazı İspanyol kulüpleriyle temasta olan Montero’nun ise kiralık olarak gidebileceği kaydedildi.

Siyah-Beyazlı teknik heyet, Tayyip Talha Sanuç ve Romain Saiss’e rotasyonda destek sağlayacak iki ismi takıma dahil etmek istiyor. Sportif Direktör Ceyhun Kazancı ve teknik heyet, Dünya Kupası için verilecek arada bir araya gelerek daha önce gözlemlenen oyuncuların transferleri için karar alacak. Sezonun ikinci yarısında daha farklı bir oyun anlayışı ile sahaya çıkmayı planlayan Şenol Güneş ve ekibi, bu sebeple değişime savunma hattından başlayacak.

WOUT WEGHORST’A HOLLANDA’DAN ELEŞTİRİ

Büyük beklentilerle çıktığı Galatasaray derbisinde varlık gösteremeyen Wout Weghorst ülkesi Hollanda’da eleştirilerin hedefi oldu. Golcü oyuncunun haftalık performansını değerlendiren ülke medyası, usta kramponun Galatasaray’a karşı varlık gösteremediğinin altını çizdi. “Weghorst sahada hiç yok gibiydi. Buna Beşiktaş’ın takım halindeki yetersiz formu da eklenince Wout derbiden üzgün ayrılan taraf oldu” ifadeleri kullanıldı. Fakat buna rağmen Beşiktaş taraftarının Weghorst’u çok sevdiğine de vurgu yapıldı. Hollandalı futbolcu, bu sezon Beşiktaş formasıyla çıktığı 13 maçta 6 gol 4 asistlik katkı sağladı.

KUPA ARASI GÜNEŞ’E YARAYACAK

Galatasaray mağlubiyeti sonrası Beşiktaş’ın yeni teknik direktörü Şenol Güneş, “Takımda fiziksel açıdan genel bir sorun var” açıklamasını yapmıştı. Siyah-Beyazlı takım, maç öncesi Arthur Masuaku’yu, sahada ise Valentin Rosier ve Umut Meraş’ı sakatlığa kurban verdi. Yaşanan bu olumsuzluk, gözleri Valerien Ismael dönemine çevirdi. Fransız hoca, özellikle yaz kampında takıma aşırı yükleme yapmış, idmanlardaki yüksek tempo lig devam ederken de sürmüştü. Şenol Güneş ise, Beşiktaş’ın ilk 60 dakikadan sonra klasikleşen düşüşüne çözüm arıyor. Takımın toparlanmasının Dünya Kupası için verilecek aradan önce mümkün olmadığı açık bir şekilde görülüyor.