Yumruklu saldırı sonrası gözler hakemlerde: ''Kararımızı açıklayacağız''

Güncelleme:

Hakem Arda Kardeşler, ''Halil Umut Meler iyileştikten sonra tüm hakemler tekrar bir araya gelerek geleceğimiz ve alacağımız kararları size açıklayacağız'' açıklamasını yaptı.

Trendyol Süper Lig'in 15. haftasında MKE Ankaragücü, Çaykur Rizespor'u konuk etti. 1-1'lik skorla tamamlanan maçın ardından sahaya giren Ankaragücü Başkanı Faruk Koca, hakem Halil Umut Meler'e yumruk attı. Yumruk darbesiyle birlikte Meler yere yığılırken Başkan Koca'nın yanındakiler de tekme atarak Meler'e saldırmaya devam etti. Saldırı anları kameralara yansırken, Meler'in sol gözünün morardığı görüldü.

Meler'e saldırıyla ilgili soruşturma kapsamında gözaltına alınan MKE Ankaragücü Başkanı Koca tutuklandı. 

"ALACAĞIMIZ KARARLARI AÇIKLAYACAĞIZ"

Türk futbolun tarihine kara leke olarak geçen çirkin olayın ardından gözler hakemlere çevrildi. 

Yaşananların ardından Meler'e destek olmaya giden hakemler hastane önünde açıklamada bulundu. 

Arda Kardeşler, "Yaşananları herkes gördü. Şu anda hakemlik ve futbol konuşacak ve düşünecek halimiz yok. Şu an düşünebildiğimiz tek şey, Halil Umut Meler'in sağlığına ve ailesine bir an önce kavuşması. Sağlığına kavuştuğunda tüm hakemler olarak tekrar bir araya gelerek kendisi ve geleceğimizle ilgili karar vereceğiz." ifadelerini kullandı. 

Mete Kalkavan, "Türkiye'de hakkında iftira atılması, küfür edilmesi, temelsiz yalanlar uydurulması serbest olan tek kurum, hakemlik kurumudur. Tamamen insani olan, hata yapabileceğimiz gerçeği ortadan kalkmıştır. Hiçbir meslek sahibi, mesleğini icra ederken bu kadar hakaret ve müdahaleye maruz kalmamıştır. Hakemlerin sessiz kalmalarının sebebi, iftiralardan korkmaları değil, mesleğe duydukları saygıdandır. Bugün önceliğimiz, arkadaşımızın bir an önce sağlığına ve ailesine kavuşmasıdır." dedi.