Adanaspor altyapısına duacı

Adanaspor altyapısına duacı

Adanaspor'un kadrosunda altyapıdan yetişmiş sporcular önemli yer tutuyor.

Ligde 10 haftadır kaybetmeyen ve 2 haftadır da liderlik koltuğunda  oturan takımın, 28 kişilik profesyonel futbolcu kadrosunda lig, kupa ve milli  maçlarda forma giymiş, altyapıdan yetişen 9’u Adanalı 12 sporcu barındırması  dikkati çekiyor. Kadrosunda altyapı futbolcularına önemli ölçüde yer veren  kulüpte, sezon başında da yine altyapıdan yetişmiş Adanalı 3 sporcu, profesyonel  takımlara kiralık olarak verildi.
 
Takımda, Adanalı olarak Hayrullah Mert Akyüz, Emre Uğur Uruç, Mustafa  Sami Can Keskin, Cem Özdemir, İrfancan Eğribayat, Yusuf Fırat Kaplan, Atakan  Ekiz, Burak Yıldır, Serbay Can formalarını terletirken, yine diğer takımların  altyapılarından transfer edilen Ahmet Bahçıvan, Sabit Hakan Yılmaz ve Ahmet  Dereli de takımın başarısı için top koşturuyor. Kulüpte yine altyapıdan yetişmiş   Turhan Alper Turgut, Ömer Can Tamursoylu ile Berk Tömek de kiralık gittikleri alt  liglerdeki takımlarda tecrübe kazanıyor.
 
Teknik direktör Engin İpekoğlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada,  futbolcuların yetişmesinde büyük emeği olan altyapı sorumlusu Eyüp Arın'a  teşekkür etti.
 
İpekoğlu, bu sayıda futbolcunun altyapıdan A takıma kazandırılmasının  Adana ve Adanaspor adına çok büyük kazanç olduğunu dile getirdi.
 
Adanaspor açısından işin mali boyutunun da önemli olduğunu vurgulayan  İpekoğlu, "Altyapı futbolcularının A takıma kazandırılması, kulübün mali durumu  açısından da çok önemli. Bir çoğu istikbal vadeden, Türk futboluna hizmet edecek  futbolcular olduğu için Adanaspor'un da mali açıdan kazançlı çıkacağını  düşünüyorum. Kendi ayakları üzerinde durmaya çalışan, herhangi bir desteği  olmayan bir takım için altyapıdan bu kadar oyuncunun profesyonel kadro içinde  olması çok önemli" ifadelerini kullandı.
 
Kulüp için avantajlı
 
Altyapı sorumlusu Eyüp Arın da başkan Bayram Akgül'ün büyük desteği ve  ilde çeşitli futbol okulları aracılığıyla 7-19 yaş arası yaklaşık 2 bin kişilik  altyapı oyuncuları bulunduğunu söyledi.
 
Altyapı futbolcularının takımda oynamalarıyla Adana ve Adanaspor'a,  milli takımlarda forma giymeleriyle de Türk futboluna da hizmet verdiklerini  anlatan Arın, ayrıca A takımda, altyapıdan giden futbolcuların oynamasının diğer  oyuncuları da hırslandırdığını ve umutlandırdığını kaydetti.
 
İyi insan ve iyi birey yetiştirmek için gayret ettiklerini ve  çabalarının karşılığını aldıklarında mutlu olduklarını belirten Arın,  "Altyapıdaki tüm oyuncuların futbolcu olması tabi ki imkansız ama biz onlara önce  insani değerler adına bir şeyler öğretirken, yetenekli olanları ve şansı yardım  edenleri de bu liglerde oynatmaya çalışıyoruz" dedi.
 
Bu oyuncularının kazanılmasının kulüpler için büyük maddi kazanç  olduğunu ifade eden Arın, "Ekonomik olarak en büyük avantajı bonservislerine para  vermiyorsunuz. Bir de bunun manevi hazzı var. Altyapıdan çıkan futbolcunun üst  takımda oynaması büyük bir mutluluk. Buna ek olarak kulübe belki de maddi kaynak  yaratacak oyuncu da olabilir. Bunların hepsini birleştirdiğinizde kulübün  avantajları çok büyük" diye konuştu.
 
Arın, bu futbolcuların kazanılmasının önündeki en büyük eksikliğin  güven ve sabır eksikliği olduğunu anlatarak, taraftar ve basının bu oyunculara  biraz sabır göstermesini, en ufak hatalarında oyuncuyu küstürmemelerini istedi.
 
"Hayal ettiğim hayatı yaşıyorum"
 
Adanaspor altyapısından A takıma yükselip ilk 11'de forma giyen 23  yaşındaki Mustafa Sami Can Keskin de altyapı sorumlusu Arın ve beraberindeki  hocalarının yetişmesinde büyük emeği olduğunu söyledi.
 
Profesyonel takıma yükseldiği sezonda hazırlık ve antrenman sürecini  unutamadığını anlatan Mustafa Sami Can, "Genç bir oyuncunun hayalini kurduğu şey  profesyonel takıma yükselmektir. Üstüne bir de kendi şehrimdeyim. Ben Adanalı  olarak Adanaspor'da olmayı hep hayal ederdim, şimdi hayal ettiğim hayatı  yaşıyorum. Kaptanlık yapma şansım oldu. Benim için ayrı bir zevk" diye görüş  belirtti.
 
Daha çok kupa maçlarında kendisine yer bulan 18 yaşındaki Yusuf Fırat  Kaplan da gerek teknik adamlar gerekse kulüp yöneticileriyle bir aile ortamında  yaşadıklarını ifade etti.
 
Adanalı olarak kendi şehrinin takımında oynamaktan gurur duyduğunu  anlatan Yusuf Fırat, "2 senedir profesyonel oynuyorum. Burada hocalarım bana  forma şansı verdi. Hedefim öncelikle Adanaspor'da formayı terletmek. Sonra Allah  izin verirse büyük takımlarda, sonra milli takımda oynayıp iyi bir futbolcu  olmak" diyerek sözlerini tamamladı.