Gana mı, İspanya mı ?

Gana mı, İspanya mı ?

Gana ve İspanya takımlarının teknik direktörleri ile oyuncuları basın toplantısı düzenledi.

Basın toplantısında konuşan Gana Milli Takımı Teknik Direktörü Sellas Tetteh, İspanya gibi çok güçlü bir takıma karşı oynayacaklarını söyledi.

Tetteh, ilk maçta Fransa'ya kaybettikleri için bu maçın öneminin daha da arttığını belirterek, "Çok güçlü bir takıma karşı oynayacağız. İspanya teknik anlamda çok iyi ve topa fazla sahip olan bir takım. İlk maçı kaybettiğimiz için bu karşılaşma daha önemli hale geldi. İspanya'ya karşı iyi hazırlandık ve iyi bir sonuç almayı ümit ediyoruz" diye konuştu.

Fransa maçında çok fazla bireysel hatalar yaptıklarını vurgulayan Tetteh, "Fransa maçında topu ileriye taşıyamadık. Mağlubiyetin nedeni biraz da buydu. İspanya maçında şuna söz verebilirim ki bireysel açıdan çok hazır bir takım göreceksiniz" ifadelerini kullandı.

Herhangi bir İspanyol oyuncuya özel önlem almayı düşünmediklerini aktaran Tetteh, her futbolcuya saygı duyduklarını dile getirdi.

Gana Milli Takımı'nın kaptanı Lawrence Lartey ise bireysel hataları en aza indirerek İspanya karşısında iyi bir sonuç almayı istediklerini belirtti.

Lopetegui: "Zor olacak"

İspanya Milli Takımı Teknik Direktörü Julen Lopetegui, Gana maçının ABD karşılaşmasından daha zor olacağını söyledi.

Lopetegui, Gana'nın iyi bir ekip olduğunu belirterek, "ABD maçından daha farklı ve zor olacak. Gana maçına daha farklı hazırlanmamız gerekiyor. ABD karşılaşması bizim için iyi geçti ama bunu artık arkamızda bıraktık. Önümüzdeki karşılaşma bizim için en önemli maçtır"  şeklinde konuştu.

İspanya'nın şu anda dünya futbolunun en iyi ülkesi olduğunu ve bunun üzerlerinde bir baskı oluşturduğunu söyleyen Lopetegui, "Bu baskının altından kalkmamız lazım. Başarılı olmak ve önümüzdeki maçları kazanmak için bunu başarmalıyız" ifadelerini kullandı.

İspanyol futbolcu Suso ise turnuvaya iyi başladıklarını ve Gana maçında bunu devam ettirmek istediklerini kaydetti.