Volkan Demirel rüzgarı !

Volkan Demirel rüzgarı !

Fenerbahçe’de bir Avrupa Ligi klasiği olan kaleci konusu Braga maçında değişti.

Teknik Direktör Vitor Pereira, UEFA Avrupa Ligi’ndeki kurallarını bu turda değiştirdi. Kalede her zaman Fabiano’yu görevlendiren Portekizli hoca, Braga karşısında Volkan Demirel’e forma verdi.

Bu zamana kadar gruptaki 6 maçın 5’inde ve Lokomotiv Moskova’ya karşı son 32 turunda Fabiano ile çıkan Vitor Pereira, son 16 turunda bu sefer Volkan Demirel’i görevlendirdi.

Sadece grupta deplasmanda 0-0 biten Ajax maçını sakatlığı nedeniyle kaçıran Fabiano, bu defa taktiksel hamle nedeniyle ilk 11’den uzak kaldı. Ligde 24 maçın tamamında forma giyen Volkan, Avrupa Ligi’nde 2. karşılaşmasını oynadı.

Volkan daha önce Şampiyonlar Ligi 3. ön eleme turunda Shakhtar Donetsk ve UEFA Avrupa Ligi Play-Off’unda Atromitos eşleşmelerinde de 4 karşılaşmada da görev yapmıştı.

Öte yandan, sarı-lacivertli taraftarlar da kaleci Volkan Demirel’e maç öncesinde yoğun sevgi ve destek gösterilerinde bulundu. Bu arada Nani, Braga maçına da yedek başladı. Portekizli oyuncu ikinci yarı oyuna dahil oldu.

382 dakikadır gol yemedi

Volkan Demirel, Avrupa’da son 382 dakikada kalesinde gol görmedi. Tecrübeli file bekçisi 6 saat 32 dakika kalesini gole kapattı.