Fenerbahçe'den 180 derece dönüş

Fenerbahçe'den 180 derece dönüş

Fenerbahçe, zorlu Bursa deplasmanında kara bulutları dağıttı, Ziraat Türkiye Kupası'nda finale göz kırptı.

Eskişehir'de rakip kaleye gidemeyen Fenerbahçe, zorlu Bursa deplasmanında kara bulutları dağıttı, Ziraat Türkiye Kupası'nda finale göz kırptı.

Egemen, Diego ve Emenike’nin takıma girmesiyle adeta çehresi değişen sarı-lacivertli takım, ilk 10 dakika dışında oyunun kontrolünü elinden hiç bırakmadı. Emenike ile skor avantajını yakalayan konuk ekip Belluschi’ye engel olamadı. Ancak Bruno Alves’in nefis frikik golü sonrası yeniden öne geçen Fenerbahçe ikinci yarı  skoru korumayı başardı ve turun kapısını iyice araladı.

Ziraat Türkiye Kupası yarı final ilk maçında Bursaspor deplasmanına çıkan Fenerbahçe, 2-1 kazanarak final için büyük avantaj yakaladı.

Ligdeki son buluşmadan sonra gergin bir havada başlayan maçta Bursaspor ideal sistem ile kadrosunu korurken, Fenerbahçe hücum hattına Diego ve Emenike değişikliği uyguladı. Orta alanda çift ön libero ile Josue tehlikesini önlemek isteyen sarı-lacivertliler, rakibin hız gücünü de kısıtlamak istedi.

İlk 15 dakikada savunma arkasına toplar deneyen Bursaspor tehlike aradı. Rakibin sürekli defansif zaafını arayan Fenerbahçe 26’da Mehmet Topal’ın pasına iyi hareketlenen Emenike ile golü buldu: 1-0.

32’de Diego’nun kaptırdığı top, savunma hatasıyla birleşince Volkan Şen’in şutunun devamında Belluschi, Kadıköy’de yarım kalan sevincini tamamladı: 1-1. 37’de Bruno Alves, Van Hooijdonk misali frikikle skoru 2-1 yaptı.

2. yarıya hızlı giren sarı-lacivertliler, 47’de Diego’nun pasına koşan Emenike ile fırsatı kaçırdı. İlk yarıya oranla daha sakin giden maçta 59’da Bakambu gole çok yaklaştı.

Oyunu ön alana yıkan Bursaspor’da 75’de Belluschi’nin enfes pasında Emre fileleri bulamadı. 82’de de Enes’in şutunda Volkan izin vermedi. Net fırsatları harcayan yeşil-beyazlılar 85’de kornerde Fernandao ile zoru başardı. Ev sahibi, değişikliklerle geriye yaslanan ve 5 savunmaya dönen rakibinin kalesini adeta ablukaya aldı ancak başarılı olamadı. Fenerbahçe final kapısını araladı.

Milliyet