Galatasaray yarı finalde !

Galatasaray yarı finalde !

Galatasaray deplasmanda 2-1 yendiği Akhisar Belediyespor ile sahasında 1-1 berabere kalarak kupada yarın finale yükseldi.

Mustafa Denizli'nin istifası ve UEFA'dan gelen 1 yıllık men cezası ile sahaya çıkan Galatasaray, Türkiye Kupası Çeyrek final ilk maçında 2-1 mağlup ettiği Akhisar Belediyespor ile sahasında 1-1 berabere kalarak yarı finale yükseldi.

YARI FİNALDE RAKİP Ç. RİZESPOR

Türk Telekom Arena'da oynanan mücadelede Galatasaray'ın golünü 10. dakikada kendi kalesine Douglao kaydederken, Akhisar Belediyespor'un golü 47. dakikada Hugo Rodallega'dan geldi.

Sarı-kırmızlılar, yarı finalde Çaykur Rizespor ile eşleşti.

Galatasaray: 1 - Akhisar Belediyespor: 1

Galatasaray

Muslera, Sabri Sarıoğlu, Denayer, Hakan Balta, Olcan Adın, Bilal Kısa, Selçuk İnan, Podolski, Sneijder, Yasin Öztekin, Umut Bulut

Akhisar Belediyespor

Fatih Öztürk, Tolga Ünlü, Douglao, Caner Osmanpaşa, Alper Uludağ, Vaz Te, Abdulkadir Özdemir, Aykut Çeviker, Soner Aydoğdu, Muğdat Çelik, Rodallega

Goller: Dk. 10 Douglao (Kendi kalesine) (Galatasaray), Dk. 47 Rodallega (Akhisar Belediyespor)

İŞTE MAÇIN ÖZETİ
Diğer sayfada..

[PAGE]

90.DK: Müsbakanın bitiş düdüğünden sonra hakeme yönelik itirazlarını sürdüren Hugo Rodallega sarı kart ile cezalandırılıyor.

90.DK: Hakem Kutluhan Bilgiç müsabakanın bittiğini belirten son düdüğünü çalıyor ve Galatasaray adını yarı finale yazdırıyor.

90.DK: Galatasaray'da Fernando Muslera oyunu soğutmaya yönelik hareket yaptığı gerekçesi ile sarı kart görüyor.

90.DK: Dördüncü hakemin işaretiyle müsbakanın sonuna en az 5 dakikalık oynanmamış süre bölümü ilave ediliyor.

90.DK: Galatasaray cephesinde son oyuncu değişikliği gerçekleşiyor. Lukas Podolski oyundan alınırken yerine Emre Çolak oyuna dahil oluyor.

88.DK: Avantaja bırakılan pozisyonda rakibi Wesley Sneijder'e faul yaptığı gerekçesi ile İsmail Konuk sarı kart ile cezlandırılıyor.

88.DK: Hızlı gelişen Galatasaray kontra atağında orta alanda topla buluşan Yasin Öztekin iki rakibini geçerek ceza sahasına giriyor ve yerden vuruşunu yapıyor ancak kaleci Fatih Öztürk gole izin vermiyor.

86.DK: Sağ kanattan gelişen atakta Martin Linnes ortasını altıpas çizgisi gerisine doğru gönderiyor. Bu noktaya hareketlenen Umut Bulut vuruşunu yapıyor ancak top sol kale direğinin hemen yanından dışarı gidiyor.

84.DK: Akhisar Bld.Spor cephesinde son oyuncu değişikliği gerçekleşiyor. Sakatlanan Douglao oyundan alınırken yerine İsmail Konuk oyuna dahil oluyor.

83.DK: Akhisar Bld.Spor'da Douglao sakatlık geçiriyor ve büyük ihtimalle oyuna devam edemeyecek.

80.DK: Atılan uzun pas ile sağ çaprazda topla buluşan Petar Grbic ceza sahasına giriyor ve son çizgiye inmeden pasını penaltı noktasına hareketlenen Soner Aydoğdu'ya gönderiyor. Soner gelişine yerden vuruşunu yapıyor ancak bu topu savunmada çizgi üzerinden Jason Denayer çıkartıyor.

79.DK: Akhisar Bld.Spor cephesinde ikinci oyuncu değişikliği gerçekleşiyor. Abdulkadir Özdemir oyundan alınırken yerine Landry N'Guemo oyuna dahil oluyor.

78.DK: Avantaja bırakılan pozisyonda Olcan Adın, rakibi Petar Grbic'e yaptığı faul sonrasında sarı kart görüyor.

78.DK: Tolga'nın ara pası ile sağ kanatta kaleci ile karşı karşıya kalan Hugo Rodallega, Muslera'yı geçerek ceza sahasına giriyor ve son çizgiye inerek ortasını ön direğe doğru gönderiyor ancak savunma bu topu kornere gönderiyor.

75.DK: Sağ kanattan gelişen atakta Alper Uludağ ortasını ceza sahasına doğru gönderiyor. Savunmadan seken top ceza sahası içi sağ çaprazında Petar Grbic'in önünde kalıyor. Petar Grbic bekletmeden sert vuruyor ancak top kalenin hemen üzerinden dışarı gidiyor.

74.DK: Galatasaray'da Hakan Balta rakibi Tolga Ünlü'ye yaptığı faul sonrasında sarı kart görüyor.

72.DK: Akhisar Bld.Spor cephesinde ilk oyuncu değişikliği gerçekleşiyor. Ricardo Vaz Te oyundan alınırken yerine Petar Grbic oyuna dahil oluyor.

71.DK: Galatasaray cephesinde ikinci oyuncu değişikliği gerçekleşiyor. Sakatlanan Sabri'nin yerine Martin Linnes oyuna dahil oluyor.

69.DK: Olcan'ın yaptığı pas hatasını değerlendiren Soner orta alanın gerisinden ileri uca hareketlenen Muğdat'ı görüyor. Muğdat kaleci ile karşı karşıya pozisyonda ceza sahasına girerken hızını kesiyor ve Sabri'nin müdahalesi ile dengesini kaybediyor. Ceza sahası içi sol çaprazında tekrar topu kontrol eden Muğdat pasını hemen yanındaki arkadaşı Soner'e veriyor. Soner tekrar topu içeri çevirmek istiyor ancak savunmada Hakan Balta araya giriyor ve bu mutlak gol pozisyonunu önlüyor.

66.DK: Hugo Rodallega'ın ara pası ile sağ kanatta bulunan Tolga'ya gönderiyor ve ceza sahasına doğru hızlıca hareketleniyor. Sağ kanatta topla buluşan Tolga ceza sahası çizgisi üzerinden orasını uzak direğin hizasındaki altıpas çizgisine doğru gönderiyor. Gelen topa yükselen Hugo Rodallega kafa vuruşunu yapıyor ancak top kalenin hemen üzerinden dışarı gidiyor.

65.DK: Ryan Donk'un pası ile ceza yayı sol tarafında topla buluşan Olcan Adın yerden sert vuruyor ancak kaleci Fatih Öztürk üzerine gelen bu topu rahatlıkla kontrol ediyor.

62.DK: Sağ çaprazdan ceza sahasına sokulan Tolga Ünlü sert vuruyor ancak top kalenin üzerinden farklı bir şekilde dışarı gidiyor.

60.DK: Sağ kanattan gelişen atakta Sabri Sarıoğlu ortasını ön direğe doğru gönderiyor. Yerden seken top kaleci Fatih Öztürk'ü zor durumda bırakıyor ancak bu topa son anda uzanarak müdahale etmeyi başarıyor.

59.DK: Ceza sahası sol çaprazının biraz gerisinden kullanılan serbest vuruşta Wesley Sneijder ortasını penaltı noktasına doğru gönderiyor ancak savunma bu topu kafa ile karşılıyor.

58.DK: Galatasaray cephesinde ilk oyuncu değişikliği gerçekleşiyor. Bilal Kısa oyundan alınırken yerine Ryan Donk oyuna dahil oluyor.

56.DK: Hugo Rodallega ile girdiği ikili mücadele sonrasında sağ gözünde şişme olan Bilal Kısa kenara geliyor. Büyük ihtimalle oyuna devam edemeyecek.

55.DK: Sağ kanattan kullanılan köşe vuruşunda Soner Aydoğdu ortasını uzak direğin hizasındaki altıpas çizgisine doğru gönderiyor. Bu noktaya hareketlenen Hugo Rodallega kafa vuruşunu yapıyor ancak top sol kale direğinin hemen yanından dışarı gidiyor.

53.DK: Sol kanattan kullanılan köşe vuruşunda Soner Aydoğdu ortasını penaltı noktasına doğru gönderiyor ancak savunmada Yasin Öztekin bu topu karşılıyor ve tehlikeyi önlüyor.

50.DK: Sarı kırmızılılar mutlak bir gol pozisyonundan yararlanamıyor. Hızlı gelişen atakta Lukas Podolski'nin pası ile ceza sahası içi sağ çaprazında topla buluşan Umut Bulut son çizgiye inmeden topu uzak direğe doğru hareketlenen Wesley Sneijder'e çeviriyor. Wesley Sneijder altıpas içerisinden vuruşunu yapıyor ancak top kale direğinin hemen üzerinden dışarı gidiyor.

50.DK: Ev sahibi Galatasaray kısa paslarla organize olmaya çalışıyor.

47.DK: GOOOLL!! Akhisar Bld.Spor, Hugo Rodallega ile beraberliği yakalıyor! Ceza sahası sağ çaprazının hemen gerisinden kullanılan serbest vuruşta Soner ortasını uzak direğe doğru gönderiyor. Gelen topa savunma ile birlikte yükselen Hugo Rodallega kafa vuruşunu yapıyor ve topu sağ köşeden filelerle buluşturuyor.

46.DK: Müsabakanın ikinci yarısı ev sahibi Galatasaray'ın vuruşuyla başlıyor.

DEVRE ARASI

45.DK: Hakem Kutluhan Bilgiç ilk yarının bittiğini belirten son düdüğünü çalıyor..

45.DK: Dördüncü hakemin işaretiyle müsabakanın ilk yarısının sonuna en az 1 dakikalık oynanmamış süre bölümü ilave ediliyor.

42.DK: Galatasaray'da Selçuk İnan, rakibi Hugo Rodallega'nın yaptığı faul sonrasında kısa süreli sakatlık geçiriyor.

39.DK: Hızlı gelişen atakta Wesley Sneijder'in ara pası ile ceza yayı sol çaprazında topla buluşan Yasin Öztekin ceza sahasına giriyor ve kalecinin yanından yerden vuruşunu yapıyor ancak savunmada Douglao son anda kayarak bu topu altıpas alanı içerisinden çıkartıyor.

37.DK: Wesley Sneijder'in pası ile ceza yayı gerisinde topla buluşan Yasin Öztekin yerden sert vuruyor ancak top sağ kale direğinin hemen yanından dışarı gidiyor.

35.DK: Akhisar Bld.Spor savunmasının çıkartmakta güçlük çektiği topa araya girip sahip olan Wesley Sneijder ceza yayı üzerinden ceza sahasına giriyor ve sol ayağı yerden vuruşunu yapıyor ancak kaleci Fatih Öztürk bir kez daha gole izin vermiyor.

34.DK: Wesley Sneijder'in ara pası ile ceza yayı sol tarafında topla buluşan Umut Bulut ceza sahasına girer girmez sağ ayağı ile çok sert vuruyor ancak top kalenin sağ tarafından dışarı gidiyor.

30.DK: Müsabakanın üçte birlik bölümü geride kalırken ev sahibi Galatasaray'ın topla oynamadaki üstünlüğü devam ediyor.

26.DK: Sarı kırmızılılar bu dakikalarda rakip yarı alanda daha fazla gözüküyor.

23.DK: Ceza yayı içerisinde topla buluşan Umut Bulut yerden sert vuruyor ancak kaleci Fatih Öztürk sağ köşeye uzanarak gole izin vermiyor.

23.DK: Ev sahibi Galatasaray kısa paslarla rakip yarı alanda pozisyon üretmeye çalışıyor.

20.DK: Hızlı gelişen Galatasaray atağında Yasin Öztekin'e yaptığı faul gerekçesi ile Akhisar Bld.Spor'da Abdulkadir Özdemir sarı kart ile cezalandırılıyor.

17.DK: Ceza sahası sol tarafından kullanılan serbest vuruşta Soner ortasını penaltı noktasının sol tarafına doğru gönderiyor. Gelen topa savunma ile birlikte yükselen Muğdat Çelik kafa vuruşunu yapıyor ancak bu top sol kale direğinin hemen yanından dışarı gidiyor.

15.DK: Muğdat Çelik'in pası ile ceza yayı içerisinde topla buluşan Hugo Rodallega yerden vuruşunu yapıyor. Savunmadan seken top ceza sahası içi sol çaprazında Soner Aydoğdu'nun önünde kalıyor. Soner bekletmeden vuruşunu yapıyor ancak bu vuruş etkisiz kalıyor ve doğrudan kaleci Muslera'nın üzerine gidiyor.

13.DK: Ceza sahası sol çaprazının biraz gerisinden kullanılan serbest vuruşta Soner Aydoğdu ortasını uzak direğe doğru gönderiyor ancak savunma bu topu kafa ile karşılıyor.

10.DK: GOOOLL!! Galatasaray, Douglao'nun kendi kalesine gönderdiği gol ile öne geçiyor! Lukas Podolski'nin ara pası ile ceza sahası içi sağ çaprazında topla buluşan Jason Denayer son çizgiye inmeden ortasını ön direğe doğru gönderiyor. Bu noktaya hareketlenen Umut Bulut'dan önce savunmada Douglao ters bir kafa vuruşu yapıyor ve topu kendi filelerine gönderiyor.

9.DK: Ceza yayı sağ çaprazının gerisinde topla buluşan Bilal Kısa bekletmeden vuruşunu yapıyor ancak top kalenin sol tarafından dışarı gidiyor.

7.DK: Selçuk İnan'ın pası ile ceza yayı önünde topla buluşan Wesley Sneijder sağ ayağı ile vuruşunu yapıyor ancak bu top doğrudan kaleci Fatih Öztürk'ün üzerine gidiyor.

4.DK: Ceza sahası sağ çaprazına yakın sayılabilecek bir noktadan kullanılan serbest vuruşta Soner Aydoğdu ortasını altıpas alanının ön tarafına doğru gönderiyor. Gelen topa savunma ile birlikte yükselen Douglao kafa vuruşunu yapıyor ancak kaleci Muslera üzerine gelen bu topu rahatlıkla kontrol ediyor.

1.DK: Hakem Kutluhan Bilgiç'in düdüğü ile müsabakaya başlayan taraf konuk ekip Akhisar Bld.Spor oluyor.

- Akhisar Bld.Spor’da ise eksik oyuncu bulunmuyor.

- Galatasaray’da sakatlığı bulunan Sinan Gümüş ve antreman eksikliği bulunan Hamit Altıntop kadroya dahil edilmedi.

- Yeşil siyahlılar ise deplasmanda oynadıkları son 3 lig maçından 1 galibiyet, 1 beraberlik ve 1 mağlubiyet ile ayrıldı.

- Sarı kırmızılılar sahasında oynadıkları son 3 lig maçında 2 galibiyet ve 1 beraberlik elde etti.

- İki ekip arasında oynanan son 10 müsabakada Galatasaray’ın rakibi Akhisar Bld.Spor’a karşı galibiyetlerde 8-1 üstünlüğü bulunurken 1 mücadele ise eşitlikle sonuçlandı. Bu maçlarda sarı kırmızılılar rakip filelere 24 gol gönderirken yeşil siyahlılar ise attıkları 10 gol ile cevap verdi.

- Çeyrek Final ilk maçında Manisa 19 Mayıs Stadyumu’nda oynanan mücadelede Aslanlar rakibini 70. Dakikada Wesley Sneijder ve 72. Dakikada Selçuk İnan’ın attığı goller ile 2-1 mağlup ederken Akhisar temsilcisinin golünü ise 53. Dakikada Hugo Rodallega kaydetmişti.

- Son 16 turunda sarı kırmızılılar Türk Telekom Arena’da rakibi Gaziantepspor’u 3-1 ile geçerken yeşil siyahlılar ise Trabzonspor’u deplasmanda 1-0 mağlup etmeyi başararak adını Çeyrek Final’e yazdırmıştı.

- Bu sezon Ziraat Türkiye Kupası’nda D grubunda rakip olan iki takımdan Galatasaray topladığı 16 puan ile grubu lider tamamlarken Akhisar Bld.Spor ise topladığı 8 puan ile grubu 2. sırada bitirmişti.

- Türk Telekom Arena’da oynanacak müsabakada hakem Kutluhan Bilgiç düdük çalacak.

- Ziraat Türkiye Kupası Çeyrek Final 2. Maçında Galatasaray ile Akhisar Bld.Spor karşı karşıya geliyor.

MAÇ ÖNCESİ
Diğer sayfada..

[PAGE]

Süper Lig’e havlu atan ve Avrupa’dan da elenen Galatasaray, kupada çeyrek final ilk maçında 2-1 yendiği Akhisar Belediye’yi TT Arena’da ağırlayacak.

Ligde ve Avrupa’da havlu atan Galatasaray, Ziraat Türkiye Kupası’nda yarı finale yükselmeyi hedefliyor. Mustafa Denizli ile yollarını ayıran sarı-kırmızılı takım Manisa’da 2-1 yendiği rakibini TT Arena’da konuk edecek.  Saat 18:15’te başlayacak maçın hakemi Kuluhan Bilgiç…

KADROLAR

Galatasaray: Muslera, Linnes, Koray, Semih, Hakan, Selçuk, Donk, Sabri, Sneijder, Podolski, Umut

Akhisar Belediyespor: Fatih, Tolga, Douglas, Abdülkadir, Caner, Aykut, Alper, Soner, Muğdat, Vaz Te, Rodallega