Hollanda işi mucizeye bıraktı

Hollanda işi mucizeye bıraktı
Güncelleme:

ollanda, Babel ve Janssen'in forma giydiği maçta Belarus'u 3-1 mağlup etti ancak İsveç'ten gelen haber moralleri bozdu.

2018 Dünya Kupası Avrupa Elemeleri A Grubu’nda Hollanda, Belarus’a konuk oldu. Beşiktaş’ın golcüsü Ryan Babel’in 90 dakika, Fenerbahçe’nin golcüsü Vincent Janssen’in ise 68 dakika forma giydiği mücadeleyi Hollanda 3-1 kazansa da Portakallar’a son maçta grup ikinciliği için mucize gerekiyor.

İsveç’in Lüksemburg’u 8-0 yenmesiyle Hollanda, ciddi bir averaj farkıyla karşı karşıya kalırken Dick Advocaat ve öğrencilerinin Dünya Kupası yolunda grup ikincisi olup play-off turuna kalabilmesi için 10 Ekim’de konuğu İsveç’i en az 7 farkla mağlup etmesi gerekiyor. Öte yandan bu sonuç Belarus maçı öncesini Advocaat’a acı bir şekilde hatırlattı. 29 Eylül’de düzenlenen basın toplantısında Advocaat muhabirin averaj hesabı sorusunu “Bu ne saçma soru. İsveç, Lüksemburg’u 8-0 yenecek değil ya” şeklinde yanıtlamıştı.

PEPE’GİLLER SON MAÇI BEKLİYOR

Beşiktaş’ın yıldızları Pepe ve Quaresma’nın forma giydiği karşılaşmada ise Portekiz, 2018 Dünya Kupası Avrupa Elemeleri B Grubu’nda Andorra’yı deplasmanda 2-0 mağlup etti. İsviçre’yle liderlik mücadelesi veren Portekiz, 10 Ekim’de İsviçre’yi konuk edecek. İsviçre’nin 3 puan gerisinde ancak averaj olarak önünde olan Portekiz, kazanması halinde grubunu lider bitirip Dünya Kupası vizesi alacak.

GECENİN SONUÇLARI:

A GRUBU

İsveç – Lüksemburg: 8-0

Belarus – Hollanda: 1-3

Bulgaristan – Fransa: 0-1

B GRUBU

Faroe Adaları – Letonya: 0-0

Andorra – Portekiz: 0-2

İsviçre – Macaristan: 5-2

H GRUBU

Bosna-Hersek – Belçika: 3-4

Cebelitarık – Estonya: 0-6

Güney Kıbrıs – Yunanistan: 1-2