İspanya, Arda Turan'ı konuşuyor

İspanya, Arda Turan'ı konuşuyor
Güncelleme:

İspanyol basını, Eibar - Barcelona maçı sonrası Arda Turan hakkında övgüyle bahsetti.

İspanyol gazeteleri, La Liga'nın 28. haftasında  deplasmanda Eibar'ı 4-0 yenen Barcelona'da ilk 11'de forma giyen ve 79 dakika  sahada kalan Arda Turan'dan övgüyle bahsetti.

Geçen hafta Sevilla maçındaki oyunundan dolayı Arda Turan'ı eleştiren  İspanyol basını, milli futbolcuya, Eibar maçındaki performansı nedeniyle tam not  verdi. Marca gazetesi, "Türk futbolcu, Calderon'daki mükemmel günlerini  hatırlatan büyük bir maç çıkardı. Oyuna çok daha fazla dahil olan Arda, topla  daha çok oynadı" ifadelerine yer verdi.

Arda'nın maç boyunca yüzünde hep bir gülümseme olduğunu ifade eden El  Mundo Deportivo gazetesi ise "Barça'daki en iyi maçlarından birini çıkardı. Ceza  sahasında topuk pası gibi akılda kalan hareketler bıraktı" yorumunda bulundu.

"Türk futbolcu, topun dolaştığı alanda değişmez bir isim asla olmadı  ama hayalet gibi belirip parıldadı" diyen Sport gazetesi ise "Arda'nın ilk yarıda  devamlılığı yoktu ama detaya inildiğinde önemli işler yaptı. İkinci yarı çok daha  rahat ve belirleyiciydi. Iniesta'nın pozisyonunda her geçen gün daha iyi işler  yapıyor. Barça'nın sistemi zor olsa da Türk futbolcu yerini bulmaya başladı"  değerlendirmesini yaptı. El Mundo gazetesi de Arda'nın Neymar'ın boşluğunu çok iyi kapattığını  yazdı.

AA