Morais'ten Mourinho mesajı !

Morais'ten Mourinho mesajı !
Güncelleme:

Morais, Manchester United'ın derdine deva tek ismin Jose Mourinho olduğunu savunarak İngiliz ekibinin yöneticilerine mesaj yolladı.

Manchester United Louis van Gaal ile yollarını ayırmaya hazırlanıyor. Takımın başına geçmesi beklenen Jose Mourinho için bu transfer henüz resmiyet kazanmadı. Mail on Sunday'den İngiliz gazeteciler Türkiye'ye gelerek konuyla ilgili Antalyaspor Teknik Direktörü Jose Morais'in görüşlerine başvurdu.

Mourinho'nun 16 yıllık arkadaşı olan Antalyaspor çalıştırıcısı, Inter, Real Madrid ve Chelsea'de yedi yıl ünlü hocayla birlikte çalışmış, yardımcılığını yaptığı bu ekiplerde kendisiyle birlikte büyük başarılara imza atmıştı. Dolayısıyla Mourinho'yu daha yakından tanıyan birini bulmak ve Manchester'a olası transferi hakkında konuşmak zor olurdu.

Premier Lig ekibinin tereddütsüz Mourinho'yu takımın başına geçirmesi gerektiğini belirten Morais, "Ben eğer Manchester United'ın ya da Arsenal ya da herhangi bir kulübün sahibi olsaydım, kendisini yanıma çağırır ve 'Bunlar kulübün anahtarları, İngiltere'de en iyi olmamız için gerekeni yap' derdim. O da bunu yapacaktır çünkü kendisi bu işin en iyisi" dedi.

'Başkasını düşünmezdim bile'

Portekizli çalıştırıcı "Mourinho bir kulübü dönüştürebilir. O takımdaki oyuncuların karakterlerini ve sahip oldukları mentalteyi dönüştürebilir. Kazanan bir takım yaratma konusunda tam bir uzmandır. Ben olsam başka birini göreve getirmeyi düşünmezdim" diye konuştu.

'Yıldızları böyle idare ederdi'

Yıldız teknik adamın dünya yıldızlarını nasıl idare etmeyi başardığına dair sırlarını da anlatan Morais, "Büyük yıldızları yönetmenin bir sırrı vardır. Onlarla nasıl iletişim kuracağınızı bilmelisiniz. Takımın yapmasını istediğiniz şeyler konusunda kendilerini motive etmelisiniz. Yaptıkları tüm esprilere gülmeniz gerekmez ancak zaman zaman kendilerinin önemli olduğunu onlara hissettirmelisiniz. Çünkü onlar gerçekten değerlidir" şeklinde konuştu.

'Mourinho hayatımda iz bıraktı'  

Morais eski çalışma arkadaşını şu sözlerle anlattı: "Mourinho insanın hayatında iz bırakan bir kişi. Birlikte çalışmaya başlamadan önce de ona hayrandım. Kendisiyle çalıştıktan sonra ise bu hayranlığım daha da arttı. Vizyonuyla modern futbola etkiler yaptı. Rinus Michels ve Johan Cruyff gibi, futbolda teknik adamlık konusunda değişklikler yarattı. Bunların yanında ayrıca bir dost, özel bir insan".

Milliyet