''İstanbul'a gel Novak''

''İstanbul'a gel Novak''

Kadınlar tenisinin eski 1 numarası Jelena Jankovic, erkeklerin zirvesindeki Novak Djokovic'e seslendi.

Sırp raket Jelena Jankovic, yakın arkadaşı ve vatandaşı Novak Djokovic’e Türkiye için çağrıda bulundu. İlki Federer’in katılımıyla yapılan TEB BNP Paribas İstanbul Open için deneyimli raket, “Gelecek seneki buluşma için Novak’a İstanbul’a gelmesini şiddetle tavsiye ediyorum. Umarım burada olacak” dedi.

TEB BNP Paribas İstanbul Cup bugün başlıyor. Türkiye’ye gelen kadınlar tenisinin önemli isimlerinden Jelena Jankovic, vatandaşı ve yakın arkadaşı Novak Djokovic’e, kentteki bir diğer önemli organizasyon için seslendi. Tekrar İstanbul’da olmaktan dolayı büyük mutluluk duyduğunu aktaran yıldız raket, “İki yıl önce de buradaydım. Çok güzel anılarla ayrıldım. Burası bulunmaktan keyif aldığım çok güzel bir şehir. Bir önceki gelişimde Kapalı Çarşı ve civarını gezmiştim. Bu kez annemle birlikte geldim. Vakit buldukça onunla yine kentin güzel yerlerini gezmeyi düşünüyorum” dedi.

Roger Federer’in boy gösterdiği TEB BNP Paribas İstanbul Open Erkekler Tenis Turnuvası’nın gelecek yıl ikinci kez düzenleneceğine dikkat çeken Jankovic, sıradaki yıldızın erkekler Dünya 1 numarası olmaması için bir neden bulunmadığını belirtti. Yakın arkadaşı olan Sırp tenisçiye seslenen Jelena Jankovic, “Novak’a buraya gelip İstanbul’da raket sallamasını şiddetle tavsiye ediyorum. Tabi bu sadece benim isteğime kalmış bir şey değil. Turnuvanın organizatörleri ve oyuncunun o dönemki takvimi de bunda belirleyici olacaktır. Federer’den sonra Djokovic’in de gelmesi önemli bir gelişme olur. Buradaki tenisseverler önemli bir yıldızı izleme imkanı bulur. Ayrıca Türkiye’de tenisin gelişimine de katkı sağlar. Umarım gelecek sene burada olacak” dedi.

‘Şampiyonluğu istiyorum’

İstanbul’da bugün start alacak turnuva için iddialı olduğunu söyleyen 30 yaşındaki tenisçi şunları söyledi: “TEB BNP Paribas İstanbul Cup için iddialıyım. Şampiyonluğu istiyorum. Umarım kazanan ben olacağım. En azından gidebildiğim kadar ileri gidebilmeyi umut ediyorum. 2013’te İstanbul’da WTA Sezon Sonu Turnuvası’nda yarı final oynadım. Tabi o turnuva formatı daha farklı bir turnuvaydı. En üst seviye isimler vardı. Bakalım şimdi işler nasıl gelişecek. Buradaki isimler de yabana atılacak oyuncular değil. Çok kaliteli raketler var. Kendimi iyi hissediyorum, elimden gelenin en iyisini yapacağım.”

‘Çağla ile iyi işler çıkaracağız’

TEB BNP Paribas İstanbul Cup’ta çiftlerde Türk tenisçi Çağla Büyükakçay’ın partneri olan Jankovic, “Daha önce hiç bir Türk tenisçiyle birlikte oynamadım. Bu benim için bir ilk olacak. Çağla çok hoş bir insan ve aynı zamanda çok iyi bir oyuncu. Büyük bir potansiyeli var, yıllar geçtikçe sürekli kendisini geliştiriyor. Onunla bir takım olduğumuz için sevinçliyim. İyi sonuçlar alacağımıza inanıyorum” dedi.

‘Muhteşem Yüzyıl’ı çok beğeniyorum’

Türkiye’ye geldiği zamanlarda insanlarla hep iyi ilişkiler içerisinde olduğunu dile getiren yıldız tenisçi, “Türk insanını çok seviyorum. Çok sıcaklar. WTA Sezon Sonu Turnuvası’nda burada iyi anılarım olmuştu. Bana verilen turnuvanın en sempatik oyuncusu ödülünü hiç unutamam. Türk dizileri Sırbistan’da çok revaçta. Ben de fırsat buldukça bir çoğunu izliyorum. Özellikle Muhteşem Yüzyıl’ı çok beğeniyorum” diye konuştu.

Ana tablo heyecanı

TEB BNP Paribas İstanbul Cup Tenis Turnuvası’nın 8’incisi bugün yapılacak ana tablo maçlarıyla başlayacak. Toplam 250 bin dolar ödüllü turnuvada şampiyon sporcu 43 bin dolar ödül kazanacak. Dev organizasyon Pazar günkü tekler ve çiftler finalleriyle sona erecek. 32 sporcunun, şampiyonluk için ter dökeceği organizasyonda Williams turnuvanın 1 numaralı seribaşı olarak mücadele ederken, Ukraynalı Svitolina 2, Jelena Jankovic de 3 numaralar olarak dikkat çekiyor.

İki Sırp Jankovic ve Djokovic hem ülkelerinde hem de dünyayı gezdikleri büyük organizasyonlar sırasında sık sık birlikte vakit geçiriyor.

1-955.jpg

Milliyet