Telekom'dan müthiş transfer

Telekom'dan müthiş transfer

Türk Telekom, Küba asıllı İtalyan Taimarys Aguera ile anlaşma sağladı.

Dünya'nın en iyi bayan voleybolcularından biri olarak gösterilen Küba asıllı İtalyan Aguera, bu sezon şampiyonluğu hedefleyen Türk Telekom'a transfer oldu. 30 yaşındaki oyuncu İtalya milli takımında da mücadele diyor.

Yeni sezona çok önemli transferlerle girmeye hazırlanan Türk Telekom, çok büyük bir ismi daha kadrosuna kattı. Uluslararası Voleybol Federasyonu ''FIB'' resmi internet sitesinde Dünya'nın bir numaralı voleybolcusu olarak gösterilen Taimarys Aguera, başkent ekibi için Ankara'ya geldi.

30 yaşında ve 1.78 boyundaki Aguera, İtalya milli takımının da formasını giyiyor. Küba asıllı oyuncu, Telekom kadrosuna bu sezon dahil olan tecrübeli pasör Bahar Mert’in geçen sezon formasını giydiği Navaro ekibinden de takım arkadaşı.

Türk Telekom Voleybol Menejari Cengiz Atabek, şampiyonluğu hedefleyen bir kadro kurduklarını belirterek, ''Bu yıl Türkiye’nin yanı sıra Avrupa’da da başarılı olmak istiyoruz. Aguera da bize önemli güç katacak'' dedi.

Yıllar sonra Ankara’ya şampiyonluğu getirmeyi amaçladıklarını da ifade eden Atabek, bunu başarmak için de çok çalışacaklarını söyledi.

Akay Hastanesi’nde sağlık kontrolünden geçen Taimarys Aguera, Çarşamba günü İtalya milli takımının kampına katılmak üzere Japonya’ya gidecek.