AK Partili vekilden şok sözler: ''Amaç çözüm değil, oy''

AK Partili vekilden şok sözler: ''Amaç çözüm değil, oy''

BBC Türkçe'ye konuşan ve ismi gizli tutulan bir AK Partili vekil çözüm sürecinde asıl amacın oy almak olduğunu söyledi.

BBC’ye konuşan ancak adının açıklanmasını istemeyen AKP milletvekili, Erdoğan’ın Kürt politikasını sert bir dille eleştirdi. BBC muhabiri Paul Moss’un İstanbul’da görüştüğü AKP’li vekil, Erdoğan’ın Kürt sorunu konusunda samimi olmadığını söyledi: “Hükümetin PKK’ya saldırma kararını neden aldığını anlamak zor. Erdoğan, Kürt sorununu çözmeye değil, oylarını artırmaya odaklanmış durumda. Barış süreci yakında çökebilir. Bu, ülkeyi kaosa sürükleyecektir."

Suriye sınırındaki Kürt kenti Kobani’nin IŞİD militanlarının kontrolüne geçmesi olasılığı, Türkiye hükümetiyle Kürt hareketinin ilişkilerinde gerilime neden oluyor. Bu nedenle “barış sürecinin geleceğinin ne olduğu” tartışmaları yaşanıyor.

BBC muhabiri Paul Moss da, İstanbul’da bir dizi yetkiliyle görüşerek, bu tartışmaya dair fikirlerini sordu. Moss’un İstanbul’da görüştüğü AKP’li üst düzey bir milletvekili -ismini vermemek kaydıyla- Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın ve partisinin Kürt politikasını sert biçimde eleştirdi.

"BARIŞ SÜRECİ YAKINDA ÇÖKEBİLİR"

Kimliğini saklayan AKP milletvekili yaptığı açıklamada “Hükümetin PKK’ya saldırma kararını neden aldığını anlamak çok zor. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kürt sorununu çözmeye değil, oylarını artırmaya odaklanmış durumda. Barış sürecinin yakın zamanda çökebileceğine inanıyorum. Bu ise ülkeyi kaosa sürükleyecektir’’ dedi.