AK Parti Çankırı Merkez İlçe Başkanlığı 5. Olağan Kongresi

AK Parti Çankırı Merkez İlçe Başkanlığı 5. Olağan Kongresi

TBMM Sağlık, Aile, Çalışma ve Sosyal İşler Komisyonu Başkanı Ünüvar:

ÇANKIRI (AA) - TBMM Sağlık, Aile, Çalışma ve Sosyal İşler Komisyonu Başkanı Necdet Ünüvar, "Uyuşturucu bağımlısı gençler bu ülkeyi yönetemez. Her türlü madde bağımlılığına karşı hükümetimiz yoğun çalışma içinde" dedi.

Ünüvar, partisinin 100. Yıl Kültür Merkezi'nde düzenlenen Çankırı Merkez İlçe Başkanlığı 5. Olağan Kongresi'nde, vatandaşlara daha fazla hizmet vermek için daha fazla çalışılması gerektiğini söyledi.

AK Parti'nin asırlar öncesinin değerlerini taşıdığını ifade eden Ünüvar, "AK Parti, Sultan Alparslan'ın, Fatih'in, Kanuni'nin, Abdülhamid'in, Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün, Menderes'in, Erbakan'ın ve Recep Tayyip Erdoğan'ın bayrağını taşıyor" dedi.

Hükümetin asıl başarısının, görünmeyen başarılar olduğunu vurgulayan Ünüvar, "AK Parti, 2002'de memurların maaşını verebilecek miyiz' diyen ülkeyi bugünlere getirdi. Bugün Türkiye G-20 dönem başkanı oldu. AK Parti, 'bugün bölgede Türkiye ne diyecek' diye beklenmesini sağladı. Bir gün Papa, diğer gün Putin geliyor. Yaptığı anlaşmalarla 'ne oluyor' dedirtiyoruz. Bunlar, bir çırpıda göremeyeceğimiz ama gelecekte çocuklarımıza onurla anlatacağımız başarılardır" diye konuştu.

Ünüvar, Türkiye'nin büyük badireler atlattığını belirterek, ülke büyüdükçe birilerinin kininin de büyüdüğünü gördüklerini aktardı.

"Darbe yapmak istediler, başaramadılar" diyen Ünüvar, "Kağıttan muhtıra hazırladılar, suratlarına atıldı. Sokak olaylarıyla kargaşa çıkarmak istediler, başaramadılar. Kasetlerle, şantajlarla, montajlarla bizi yıldırmak istediler ama başaramadılar çünkü arkamızda siz vardınız. AK Parti, arkasına daima halkı ve hakkı alan bir partidir. Bu yüzden şantajcılar, montajcılar başarılı olamadı. Yeni Türkiye, birçok başarıya imza attı. Eski Türkiye kara trendi, yeni Türkiye hızlı tren. Eski Türkiye sadece raydı ama yeni Türkiye, Londra'yı Pekin'e bağlayan Marmara. Eski Türkiye dar kalıpların ülkesiydi, yeni Türkiye bütün renklerin ülkesi.  Çankırı 2002 de 1,1 milyon dolar ihracat yapıyormuş. Bugün 73 milyon dolarlık ihracat yapıyor. Yeni Türkiye bu işte" ifadesini kullandı.

AK Parti hükümetinin ülkenin gelecekte karşılaşacağı problemlere de kafa yorduğunu dile getiren Ünüvar, şunları söyledi:

"Yeni Türkiye, geçmişin problemlerine değil, geleceğin problemlerine kafa yoran bir ülkedir. Uyuşturucu ile şu anda hükümetimiz çok önemli çalışma yapıyor. Uyuşturucu, diğer madde bağımlılıklarına benzemiyor. Muhafazakar insanların çocukları da  uyuşturucu bağımlısı olabilir. Hepimizin çocuklarının da ciddi risk altında olduğu bir arıza. Şu anda rakamlarımız çok büyük değil. Batı Avrupa'da gerçekten çok ciddi oranlarda uyuşturucu kullanımı var. Türkiye, hem geçiş hem de hedef ülke olması dolayısıyla uyuşturucuyla mücadele etmek zorunda."

Uyuşturucuyla mücadelede önemli adımlar atılacağını kaydeden Ünüvar, "Uyuşturucuyla mücadele için büyük şura yapıldı, şimdi o şuranın sonuçlarıyla yeni büyük adımlar atılacak. Uyuşturucuyla mücadelede narkotimler kuruldu. Dolayısıyla AK Parti, 'ben sadece bugünden değil, yarından da sorumluyum' diyor. Bugün bizi dinleyen gençlerimize yarın yerlerimizi vereceğiz. Onlar bu ülkeyi yönetecek. Uyuşturucu bağımlısı gençler bu ülkeyi yönetemez. Her türlü madde bağımlılığına karşı hükümetimiz yoğun çalışma içinde" değerlendirmesinde bulundu.