Alaplı Devlet Hastanesinden Hizmet Atağı

Alaplı Devlet Hastanesinden Hizmet Atağı

Zonguldak’ın Alaplı ilçesi Devlet Hastanesi Başhekimi Zülfikar Çelik, hasta memnuniyetini on planda tutarak hastanede yeni baştan düzenlemeler yaptıklarını söyledi.

- Zonguldak’ın Alaplı ilçesi Devlet Hastanesi Başhekimi Zülfikar Çelik, hasta memnuniyetini on planda tutarak hastanede yeni baştan düzenlemeler yaptıklarını söyledi.

Alaplı Devlet Hastanesi Başhekimi Zülfikar Çelik, Alaplı Devlet Hastanesinde hizmet kalitesini yükseltmek amacıyla çalışmalar yaptıklarını belirterek, “Alaplı halkının öncelikle hastanesine sahip çıkması gerekiyor. Biz bu konuda hasta memnuniyetini ön plana çıkartarak hastanede yani baştan bir düzenleme yaptık” dedi.

Eskiden hastaların Alaplı’dan Ereğli’ye gittiğini, kendisinin Alaplı başhekimi olmasından sonra Ereğli’den Alaplı Devlet Hastanesine hasta gelemeye başladığını belirten Çelik, “Ereğli’de iki Göğüs Hastalıkları uzman doktorundan birisi olarak ben başhekim olarak Alaplı Devlet Hastanesine gönderildim. Alaplılı hastalar eskiden göğüs hastalıkları için Ereğli’ye giderken şimdi Ereğlili hastalar Alaplı’ya gelmeye başladı. Normal günde eskiden 350 olan hasta poliklinik sayısı Pazartesi günü 700 hastaya çıktı. Bu da bizim daha iyi hizmet vermemizden kaynaklanıyor. Alaplı’ya gelmemle yeni bir uzman doktora sahip oldu. Dahiliyeci arkadaşımızda bu esnada biraz olsun rahatladı. Ben 25 yıldır bu bölgede çalışıyorum. Hastalarımızı Ereğli ya da diğer illere göndermemiz gerekmektedir. 35 yıllık hekim olarak Hasta psikolojisini çok iyi biliyoruz. Doktor olmak sadece hastalığa teşhis koymakla bitmiyor, hastalarımıza moral ve motivasyon vermekte çok önemlidir. Hastalara iyi davranmak ve onlara yakın olmak için tüm hekim arkadaşlarımızla birlikte çalışmalara başladık. Hastane idaresi personele eğitime başlattı. Hastalarımıza hasta muamelesi yapmadan insanca muamele yaparak onların tedavilerine yardımcı olmaya çalışacağız” dedi.

Başhekim olarak hastanede göreve başladığında hastanenin verimli bir şekilde kullanılmadığını fark ettiğini belirten Çelik, “Göreve başladığımda Alaplı Devlet Hastanesinin iyi kullanılmadığını fark ettim. Hastane personeli sabah saat 09.00 gibi göreve geliyor, öğleden sonrada 15.30- 16.00 gibi de hastaneden ayrılıyordu. Bir başıboşluk vardı. Sonra ben başhekim ve hastane müdürü ile birlikte sabah saat:08.00 işimizin başına gelince mecburiyetten personelde bu mesai uygulamasına başladı. Sabah: 08.00, akşam saat:17.00 olarak çalışma saatlerimizi personelimize alıştırdık. Mesai saatleri dışında da ben ve hastane müdürümüz hastanemize gelerek mesai çalışma arkadaşlarımızı yalnız bırakmıyoruz. Cumartesi ve Pazar günü de hastanemizdeyiz. Hastanemizin kalitesini yükseltmek için ne gerekiyorsa hep birlikte yapacağız. Bizim hastanemiz son derece modern bir hastane, odalarımız geniş refah ve televizyonlu, personelimiz kaliteli, uzman doktorlarımız çok yetenekli, bilgili ve tecrübeli, bundan sonra küçük sebeplerden dolayı hastalarımızı diğer ilçelere göndermeyeceğiz. Servislerde yeterli yatak yok ise de başka servislerden yatak temin edeceğiz, hastalarımızı diğer ilçelere göndermemeye çalışacağız” diye konuştu.

Hastanedeki diyaliz ünitesi ile ilgili bilgiler veren Çelik, “Diyaliz ünitemiz bölgemizin en modern ünitelerinden birisidir. Ben başhekim olarak haftanın üç günü ünitede hastalarımızın yanında bulunuyorum. Zaten hastalarımızda uzman bir doktorun yanlarında bulunmasını istiyorlar. Bizlerde bunu bildiğimizden fırsat buldukça yanlarında bulunmaya dikkat ediyoruz. Diyaliz ünitemizde altı makine çalışıyor. Sağlık Bakanlığı ’da altıdan fazla ünitelere doktor tahsis ediyor. Hasta bakımından ve fiziki yapı bakımından diyaliz ünitemiz son derece güzel. Diyalize kış sezonunda 16 hastamız geliyor. Yaz aylarının gelmesiyle birlikte gurbetçilerimiz ve şehir dışında gelen vatandaşlarımızla birlikte bu rakamlar ikiye katlanıyor” dedi

Hastanenin D sınıfına giren bir hastane oldğunu kaydeden Çelik, şunları söyledi: “Sağlık Bakanlığı hastaneleri nüfus yoğunluğuna göre beş sınıfa ayırmış. A-B-C-D-E şıkkı diyerek beşe ayrılan hastanelerde Alaplı Devlet Hastanesini D sınıfına girmektedir. D sınıfı hastanelerde dört uzmanlık bölümü vermiş. Genel Cerrah, Kadın Doğum, Çocuk ve Dahiliye branşları ile doktorlarını temin etmiş. Bizler bunun yanında bir aile hekimi ile Kulak Burun Boğaz uzmanı talep ediyoruz. Vatandaşlarımızı Alaplı’da tutmak istiyorsak bu branşların en kısa zamanda hastanemizde kurulması lazım. Hastanemizde normalde iki Genel Cerrah, kadın Doğum, Çocuk, Dahiliye ve göğüs hastalıkları uzmanı olmak üzere toplamda altı uzman doktorumuz bulunmaktadır. Hastanemizde anestezi uzmanımızda bulunmaktadır”

Hastanede 2013 yılında önemli çalışmalar yapacaklarını ifade eden Çelik, şöyle konuştu: “Vatandaşlarımız Alaplı Devlet Hastanesine sahip çıkmaları lazım, hastanemizde bu yıl çok büyük yenilikler yapacağız. Polikliniklerin olduğu binada asansör bulunmamaktadır. İlk işimiz olarak o binaya asansör yaptıracağız. Asansör yaptırdığımızda binanın ikinci ve üçüncü katlarını da kullanmış olacağız. Poliklinik hizmetini çok daha rahat ve geniş olarak yapabileceğiz. Hasta memnuniyeti çerçevesinde tuvaletleri yeniliyoruz. Öncelikli olarak vatandaşlarımız hastanemize güvenmeleri gerekir. Yakın zamanda safra kesesi ameliyatları bile yapılmaya başlandı. Eskiden yılda üç ya da dört doğum vakası yaşanırken yıl başından bu yana dört doğum gerçekleşti. Kadın doğum doktorumuz asaleten geldi. Daha önce Ultrason cihazımız olmadığından sorunlar yaşanıyordu. Ama şimdi ultrason cihazımız vardır ve vatandaşlarımızın hizmetindedir. Ameliyathanelerimiz son derece modern, cerrahlarımız çok kaliteli, uzman doktorlarımız kaliteli ve mesleğinde en üst yerlerde olan deneyimli arkadaşlar. Hemşirelerimiz ve sağlık personelimiz kaliteli. Kısaca hastanemizin bir tek hastaya ihtiyacı var. Onu yavaş yavaş çoğaltıyoruz. Geçtiğimiz haftalarda Gümeli Beldesinde bir pat-pat kazası meydana geldi. Yaralıyı acil olarak hastanemize getirdiler. Derhal ameliyathaneye aldık ve mecburen iki ayağını da kesmek suretiyle hastanın hayatını kurtardık. Eğer o kazazedeyi Ereğli’ye götürmeye çalışsaydılar, hastaneye yetişemeden kan kaybından ölürdü. Yani hastanemiz böyle zamanlarda anlaşılıyor. Vatandaşlarımızın kapıdaki güvenlikçiye kızgın olması yada hastabakıcıya, doktora yada diğer personele kızgın olması hastanemize sahip çıkılmamasına sebep değildir. Hastanemizde diyetisyen uzmanımız bulunmakta. Kilo sorunu olan bayanlarımız veya baylarımız uzmanımıza başvurabilirler. Onun vereceği program dahilinde sağlıklı diyet ve perhiz uygulamalarını gerçekleştirebilirler. Ayrıca en büyük tehlikelerden biride obezliktir. Obez şüphesi olan ya da obez olanlar uzmanımıza başvurabilirler”

Sigaraya karşı Alaplı’da mücadeleye yönelik çalışma başlatacaklarını belirten Çelik, konuşmasını şöyle tamamladı: “Kdz. Ereğli Devlet Hastanesindeki görevli iken ben sigaraya savaş açmıştım. Birçok vatandaşımızın sigarayı bırakması konusunda çok büyük çalışmalarımız oldu. Ereğli’de bayanların çok sigara içtiğini biliyordum. Sürekli bayanlara broşürler, tavsiyeler ve öğütler vererek onların sigarayı bırakmaları konusunda yardımcı olurdum. Aynı uygulamayı Alaplı’da da gerçekleştireceğiz. Sigara ile savaşı Alaplı’da da gerçekleştireceğiz. Ben göğüs hastalıkları uzmanı olarak sigaranın insan vücuduna ne kadar zarar verdiğini ne kadar tahrip ettiğini çok iyi bildiğimden bunu vatandaşlarımla da paylaşmaya devam edeceğim. Yeterli eleman temin eder etmez sigarayla savaş birimini kuracağım”