Çeşme, İstanbul’lulara savaş açtı !

Çeşme, İstanbul’lulara savaş açtı !

Yoğun ilgi pahalılığı, çevre ve gürültü kirliliğini artırınca İzmirliler, durumdan İstanbullular'ı sorumlu tutuyor. Çeşme fanatikleri bu amaçla bir protesto gösterisi yaptı.

Çeşme, İzmirliler'in sayfiye bölgesi olmaktan çıkıp tüm Türkiye'nin, hatta Avrupa'nın gözde tatil mekânı olma yolunda ilerliyor. Ancak Çeşme'ye olan yoğun ilgi pahalılığı, çevre ve gürültü kirliliğini artırınca İzmirliler, bu olumsuz değişimden İstanbullular'ı sorumlu tutmaya başladı. Çeşme fanatikleri olayı "Go home 34" pankartları asacak kadar ileriye götürdü.

Turkuaz denizi, beyaz kumları ve ılık esen rüzgarıyla Çeşme, tatilcilerin son gözde mekanı. Özellikle İstanbullular'ın Bodrum'dan sonra ikinci adres haline getirdikleri cennet tatil mekanı Çeşme, son yıllarda aldığı büyük turizm yatırımlarıyla Bodrum'u gölgede bırakacağa benziyor. Ancak bazı İzmirliler Çeşme'nin bu kadar yoğun ilgi görmesinden şikayetçi. İki ay boyunca kafa dinledikleri eski sayfiye yerini özleyen İzmirliler değişimden İstanbullu işletmeci ve turistleri sorumlu tutuyor. Bu durum bazı Çeşme fanatiklerini "Go home 34" pankartları astıracak kadar rahatsız ediyor. İstanbullular'ın özellikle son 3-4 yıldaki yoğun ilgisinin Çeşme'yi kalabalık ve gürültülü bir tatil yeri haline getirdiğini belirten İstanbullu karşıtları, "İstanbullular buranın da posasını çıkarıp kendilerine başka yerler bulur" diyor.

Emlak Fiyatları Arttı

İstanbullular geldikten sonra gayri menkulden otopark ücretlerine kadar her şeyin ateş pahası haline geldiğini belirten İstanbullu karşıtları, "Huzurumuz bozuldu" diye yakınıyor. Öte yandan bu görüşlere başta işyeri sahipleri olmak üzere, turizmden gelir elde eden önemli bir kesim de karşı çıkıyor.

Sabah [ Günaydın ]