DİYARBAKIR'DA POLİSE SİLAHLI SALDIRI: 1 ŞEHİT

DİYARBAKIR'DA POLİSE SİLAHLI SALDIRI: 1 ŞEHİT

Diyarbakır'da polis ekiplerine gerçekleştirilen silahlı saldırıda 1 polis şehit oldu, 1 polis yaralandı.

Diyarbakır'da gerçekleştirilen silahlı saldırıda polis memurları Tansu Aydın ve Ali Karahan yaralandı. Yaralı polislerden Tansu Aydın yapılan tüm müdahalelere rağmen şehit oldu. Polis memurlarının bir kaza ihbarına gittikleri ve burada silahlı saldırıya uğradıkları belirlendi.

Yenişehir ilçesi Şehitlik semtinde bir kaza ihbarı üzerine 2 trafik polisi olay yerine gitti. Ancak ihbar edildiği gibi bir kazanın olmadığını gören polisler, çevredeki esnaflara kaza olup olmadığını sormak için araçlarından indi. Bu sırada polisler, henüz kimlikleri belirlenemeyen bir grup tarafından silahlı saldırıya uğradı.

Saldırıda yaralanan polisler, Dicle Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'ne kaldırıldı. Durumu ağır olan polislerden polis memuru Tansu Aydın yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak şehit oldu.

diyarbakirda-polise-silahli-saldiri-2-polis-yarali-1133473-664x354.jpg

155'E KAZA İHBARI İDDİASI

İddialara göre, 155’i arayan bir kişi, Şehitlik caddesinde bir trafik kazasının meydana geldiğini belirterek, olay yerine ekip istedi. Bir süre sonra ihbar yapılan bölgeye bir trafik polisi ekibi gönderildi. Ancak ihbar edildiği gibi bir kazanın olmadığını gören polisler, çevredeki esnaflara kaza olup olmadığını sormak için araçlarından indi. Bu sırada polisler, çapraz ateşe alındı. Olayda bir polis memuru başından, bir polis memuru da ayak ve göğsünden yaralandı. Yaralı polisler, olay yerine çağrılan ambulanslarla hastaneye kaldırıldı.Yaralı polislerden Tansu Aydın şehit oldu.

30543830.jpg
 
İKİNCİ İDDİA: OTOMOBİL VARDI
 
DHA'nın haberine göre ise kaza ihbarı alıp Şehitlik Semti'nde Dedaş Mevkii'ndeki DSİ Kavşağı'na giden polis ekibi, bir otomobilin çöp konteynerine çarptığını gördü. Trafik aracından inen polisler inceleme yaparken, 30 metre uzaklıktan peş peşe ateş açıldı. Olay yerinde yapılan incelemede 99 milimetre çapında tabancaya ait 10 boş kovan bulunurken, saldırganın yakalanması için operasyon başlatıldı.

diyabakir-da-1-polis-sehit-1-polis-yarali-5872849.jpeg

EMNİYET MÜDÜRÜNDEN AÇIKLAMA

Diyarbakır Emniyet Müdürü Halis Böğürcü, polislere yönelik silahlı saldırıya ilişkin, Şehitlik Semti'ndeki bir kaza ihbarı üzerine trafik ekibinin olay yerine gittiğini belirterek, "Polislerimiz kaza yerinde inceleme yaptıkları sırada 2 kişinin silahlı saldırısına uğramış. Bir polisimiz şehit oldu, diğeri ağır yaralı" şeklinde konuştu. Öte yandan Vali Yardımcısı Taner Bircan ile Dicle Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ayşegül Jale Saraç da hastaneye gelerek, polislerin durumu hakkında bilgi aldı.

diyabakir-da-1-polis-sehit-1-polis-yarali-5872851.jpeg

Ajanslar