Hidayet Karacanın tutuklanması Kütahya’da protesto edildi

Hidayet Karacanın tutuklanması Kütahya’da protesto edildi

Özgür medya kuruluşlarına yönelik polis baskınında gözaltına alınan ve 6 gün süren gözaltı süresi sonrası tutuklanan Samanyolu Yayın Grubu Başkanı Hidayet Karaca’ya Kütahyalılar destek olmak için Zafer Meydanında toplanarak tutuklanma...

Özgür medya kuruluşlarına yönelik polis baskınında gözaltına alınan ve 6 gün süren gözaltı süresi sonrası tutuklanan Samanyolu Yayın Grubu Başkanı Hidayet Karaca’ya Kütahyalılar destek olmak için Zafer Meydanında toplanarak tutuklanma kararını protesto etti.

Kütahyalılar, özgür medya kuruluşları ve Samanyolu Yayın Grubu Başkanı Hidayet Karaca lehine sloganlar atarak Karaca’nın tutuklanmasının Türk demokrasi tarihine geçecek kara bir leke olduğunu ifade etti.

‘ÖZGÜR BASIN SUSTURULAMAZ’

Yapılan konuşmalarda, köşe yazısı yazılarak veya televizyon dizisi yayınlayarak devlete karşı silahlı terör örgütü üyeliği suçu üretildiği, gözaltı operasyonlarıyla, basın özgürlüğüne ve Türkiye’nin demokratik geleceğine ağır bir darbe vurulduğu, fikir hürriyetinin yok edilmek istendiği, korkutma ve sindirme teşebbüsünde bulunulduğu, uluslar arası arenada ülkenin itibarının ayaklar altına alınmasından duyulan üzüntü dile getirildi. Hükümet tarafından muhalif gazetecilere yönelik gözaltı operasyonlarının yalnızca Türkiye’nin değil dünyada da tepkilerin çığ gibi olduğuna dikkat çekildi.

Yapılan açıklamanın ardından ‘Allah var gam yok, Özgür basın susturulamaz, Adalet bir gün sana da lazım ve Hidayet ağabey Allah’a emanet’ sloganlarının ardından olaysız bir şekilde dağıldı. CİHAN