İmar ve Zabıta başkanına suç duyurusu

İmar ve Zabıta başkanına suç duyurusu

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş’ın 2 daire başkanı savcılığa şikayet edildi.

İstanbul’un Ak Partili Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş’ın 2 daire başkanı savcılığa şikayet edildi.

B.Çekmece ilçesi İSKİ su havzası yanındaki Alkent 2000 mahallesi girişlerindeki imar yolu üzerine yapılan kaçak bekci klübeleri ve eklentileri 10 aydır yıkmayan Zabıta daire başkanı Mustafa Tahmaz ve İmar daire başkanı A. Erhan Gökal haklarında görevi kötüye kullanmak TCK 257 ve TCK 260. Kamu Görevinin Terkinden suç duyurusu yapıldı.

A.Y isimli kişi tarafından 4 fotoğraf, bir yıkım emri, 2 konuya dair çıkan haberin delil olarak eklendiği, 2010/ 26732 soruşturma numaralı, suç duyurusu dilekçede şöyle denildi:

“ 1- Büyükçekmece Alkent 2000 Mahallesi 7 Tepe ve Çamlıca girişlerindeki İmar Yolu üzerine, kaçak bekci kulübeleri ve betoarme- çelik giriş kapıları yapılmak suretiyle imar yollarının işgal edildiği, Büyükşehir İmar Müdürlüğü ekiplerinden İnş. Mühendisi Cemil Başbayan ve Mimar Gülşah Aydoğan’ın 09.02.2010 tarili raporlarıyla tespit edilmiştir.

01.03.2010 de 29099 sayılı kaçak eklentilerin yıkılması emri, Zabıta Daire Başkanlığı yıkım ekiplerince, 7 Tepe ve Çamlıca Sitesi idarecilerine tebliğ edilerek 3 gün içinde kaçak ilavelerin yıkımı istenmiştir.

İdarenin kararına, İdare Mahkemesine dava açarak itiraz eden her 2 sitenin yürütmeyi durdurma talebi REDDEDİLDİ

2- Ancak aradan 10 ay ( on ay ) geçmesine rağmen Zabıta ve İmar Müdürlüğü ekipleri görevlerini ihmal ederek, tebligat yaptıkları kaçak yerleri yıkmamışlardır.

Anayasanın eşitlik ilkesi 10. maddesine aykırı davranmış. T.C kanunlarının çiğnenmesine seyirci kaldılar. İmar suçu işleyenleri cesaretlendirdiler. Müteakip defa telefon ve e-maille yaptığımız yıkımı gerçektirin taleplerimiz cevapsız bırakılmıştır.

Sanıkların görevi kötüye kullanma, görevi ihmal ve resen yapılacak tespitlerle cezalandırılmalarını talep ediyorum.

MAHKEME YIKIN DEMİŞTİ.. Haber için tıklayın

LÜKS MAHALLEDE YIKIM.. Haber için tıklayın