İzmekte Ebru Öğreniyorlar

İzmekte Ebru Öğreniyorlar

İzmit Belediyesi ile Halk Eğitim Müdürlüğü işbirliği ile açılan İZMEK kursları büyük ilgi görüyor. 43 ayrı noktada 72 branşta açılan kurslara 10 bine yakın kursiyerin katıldığı öğrenildi.

- İzmit Belediyesi ile Halk Eğitim Müdürlüğü işbirliği ile açılan İZMEK kursları büyük ilgi görüyor. 43 ayrı noktada 72 branşta açılan kurslara 10 bine yakın kursiyerin katıldığı öğrenildi.

İZMEK’in İnönü Caddesi’ndeki merkez binasında açılan ebru kursuna özellikle bayanlar ilgi gösteriyor. Gülden Utsak’ın öğretmenliğini yaptığı kursa katılanlara Osmanlı sanatı olan ebrunun incelikleri öğretiliyor. Seramik, cam, kumaş, ahşap, kağıt gibi objeler üzerinde yapılan çalışmalar ile ebru sanatının yaşatılıp gelecek nesillere aktarılması da sağlanıyor. Kursiyerler gelgit, taramalı, taraklı , çiçekli, şal, akkase, hatip gibi ebru sanatının inceliklerini neşe içinde öğrenirken yaptıkları eserlerle büyük heyecan da yaşıyorlar.

Kursiyerlerden Fatma Bozkurt, ”Kursun en yaşlı öğrencisiyim. Güzel sanatlara karşı çok büyük ilgim var. Osmanlıdan kalma Türk motiflerini yaşatmak için kursa geliyorum. Herkesin bu kurslara katılmasını tavsiye ediyorum” şeklinde duygularını dile getirirken 16 bayanın katıldığı kurstaki tek erkek olan Mustafa Uysal da ebru sanatının inceliklerini öğrenmekten büyük zevk aldığını söyledi. Haziran ayında sona erecek ebru kursuna katılanlar, İzmit Belediye Başkanı Dr. Nevzat Doğan ve emeği geçenlere teşekkür ettiler.